'Vekillere çiçek ve bahşiş parası' iddiası yalanlandı

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı: -"Milletvekillerine bütçede yer alan temsil ve tanıtma tertibinden herhangi bir şekilde ödenek tahsis edilmedi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2014 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vekillere çiçek ve bahşiş parası' iddiası yalanlandı

Milletvekilllerine bütçede yer alan temsil ve tanıtma tertibinden herhangi bir şekilde ödenek tahsis edilmediği belirtildi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde, "Vekiller bütçeden 101 milyon TL aldı", "Vekillere 101 milyon lira çiçek ve bahşiş parası" başlıklı haberler yayımlandığı anımsatıldı.

Açıklamada, Anayasa'nın 86. maddesi ve 3671 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emekliliklerine Dair Kanunun 1. maddesi gereğince, milletvekillerine ödenek ve yolluk dışında bütçeden herhangi bir şekilde doğrudan ödeme yapılmadığı ifade edildi.

Milletvekillerine, bütçede yer alan temsil ve tanıtma tertibinden ödenek de tahsis edilmediği kaydedilen açıklamada, söz konusu haberlerde yer alan temsil ve tanıtma harcamaları kapsamında, çiçek alımlarıyla ve bahşiş bedeli ile ilgili, milletvekillerine herhangi bir ödeme yapılmadığı bildirildi.

Haberlerde iddia edilen konuların tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber