Hürriyet Gazetesi'nin Gazi yalanı kısa sürede ortaya çıktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ekim 2014 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hürriyet Gazetesi'nin Gazi yalanı kısa sürede ortaya çıktı

Hürriyet Gazetesi Gazi Bülent Kocaoğlan'ın durumunu haberleştirerek güzel bir habere imza atmıştı. Ancak, son yaptığı haberiyle büyük bir yalana imza attı.

İşte yalan haber:

Gazi'ye bu kez de prosedür ayıbı

İZMİRLİ gazi Bülent Kocaoğlan'ın, daha iyi yürümek için 135 bin liraya taktırdığı protez bacağın parasının SGK tarafından 7 aydır ödenmemesi sonucu haciz takibinin başlamasıyla ilgili haber üzerine birçok kurum harekete geçti. SGK geciken işlemleri hızlandırıp gerekli ödeme emrini çıkarttı. Ancak kesinti yapıp 98 bin TL ödeyecek olan SGK, bankanın ödenme yapması için de 8 Kasım'a kadar paraya bloke koydu. Gazi Bülent Kocaoğlan nedenini sorduğunda, "prosedür" yanıtını aldı.

Vatani görevini yaptığı Hakkari Çukurca'da 1996 yılının Temmuz ayında PKK'lı teröristlerin karakola saldırısı sonucu 16 asker şehit şehit oldu, Bülent Kocaoğlan'ın da aralarında bulunduğu 21 asker yaralandı. Ağır yaralanan Kocaoğlan, Hakkari ve Ankara GATA'da, uzun tedavi sürecinin ardından mucize eseri hayatta kaldı, ancak sol bacağını diz üstünden kaybetti. (Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA) )

Hürriyet Gazetesinin yalanı Yatsıdan önce ortaya çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı duyarlı bir Kurum örneği sergileyerek prosedürlerin ve haberin aksine kısa sürede sorunu çözmüştür. SGK ile Ziraat Bankasıyla yapılan protokol gereğince hesabı olmayanların şahıs ödemeleri her ayın 8-14 ü arasında ödenmekteyken hesabı olanların ödemesi ise anlık olarak yapılır hale getirilmiştir. Bu konuyu SGK sitesinde duyurmuştu. Ancak, Gazetenin yapmış olduğu habere göre bu konudan haberi olmadığı anlaşılmaktadır.

Alınan bilgilere göre, Gazi Bülent Kocaoğlan'ın Ziraat Bankasında hesabı olduğu için Sosyal Güvenlik Kurumu hesap tanımlaması yaparak 98.000 TL tutarındaki ödemeyi ilgilinin Ziraat Bankası İzmir Kirazlı şubesindeki hesabına saat 16.30'da aktardığı ve ilgilinin parasını her an çekmesinin mümkün hale getirildiği öğrenildi. Yani Gazi parasını ister internet bankacılığıyla veya herhangi bir Ziraat Bankası şubesine giderek parasını alabilecek hale gelmiştir.

Keşke Hürriyet Gazetesi konuyu manşetine çekene kadar Sosyal Güvenlik Kurumunu arayarak durumu sorsaydı böyle bir ayıba imza atmak zorunda kalmaz belki de SGK'nın kısa sürede sorunu çözdüğü için teşekkür ederdi. Bu kadar hassas bir konuda kamuoyunu istismar ettiği için Gazeteyi kınıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber