Ücretsiz kurslara yoğun ilgi

Okullarda ve halk eğitim merkezlerinde artık yeni bir dönem başladı. Sınavlara hazırlanan ve takviye ders almak isteyen öğrenciler için ücretsiz kurslar açıldı. Dersler ise saat 22.00'ye kadar sürüyor. Okul yöneticileri, öğrenci ve velilerin kurslara yoğun ilgi gösterdiğini söylüyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Ekim 2014 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ücretsiz kurslara yoğun ilgi

Lütfi ERDOĞAN

DERSHANELERİN dönüştürülmesi kararıyla bir dönem son buldu. Eylül 2015'te kapatılacak dershanelerin yerini alması planlanan halk eğitim merkezleri faaliyete başladı. Sınavlara hazırlanmak isteyen ve takviye ders ihtiyacı gereken öğrenciler okullarda ve halk eğitim merkezlerinde ücretsiz eğitim alabilecek. Hafta içi gece 22.00'ye kadar sürecek derslerde öğrenciler deneme sınavlarına da katılabilecek.

DERS KİTAPLARI KULLANILACAK

Dershanelerin özel okula dönüştürülme çalışmaları sürerken, ortaya çıkan kurs ihtiyacını karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda ve halk eğitim merkezlerinde' "örgün ve Yaygm Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları" adı altında öğrencilere ücretsiz kursları başlattı. Kurslarda ders verecek öğretmenler ise ek ders ücreti alacak. Bu kurslarından biri de Ankara'daki Fevzi özbey Ortaokulu'nda açıldı. Müdür Gülümser Erdem, öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

örgün eğitim kuramlarında açılacak bu kurslarda 1 dersten dönemlik açılan kurs süresi 36, yıllık açılan kursun süresi ise 72 saatten az olamayacak. Okullardaki kurslar hafta içi saat 22.00'ye kadar yapılabilecek. Cumartesi, pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde de kurs açılabilecek. Kursta bir ders saati 40 dakika | olacak ve temel kaynaklar ders kitapları olacak. Kurslarda smıf en az 10, en fazla 20 öğrenciden oluşacak, öğrenci ve veli dersi de öğretmeni de seçebilecek. Ders verecek öğretmenler tecrübe, başarı ve teknoloji kullanım becerilerine göre seçilecek.

DEVAMSIZLIK YOK

Kursta devam şartı var. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak altıda birine devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek, öğrenciler aynı dönemde başka bir kursa devam edemeyecek.
Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hal ve hareketleri görülen öğrenciler hakkında, kayıtlı oldukları okulların ilgili mevzuatına göre işlem yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber