EGM: Anadolu'dan polis alımı durduruldu iddiası yalan

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ekim 2014 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EGM: Anadolu'dan polis alımı durduruldu iddiası yalan

Bazı basın yayın organları ile sosyal medyada, " Polis alımlarına sadece 3 ille kısıtlama getirildi, Anadolu'dan polis alımı durduruldu" şeklinde yer alan haber ve paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Emniyet Genel Müdürlüğü Teşkilatının personel ihtiyacı, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi (GBF), Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO), Fakülte Yüksek Okullar (FYO) ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) tarafından karşılanmaktadır. Bunlardan GBF, POMEM ve PMYO ülke genelinde alım yapmaktadır.

1989 yılında kurulan Fakülte Yüksek Okullarına ise günümüze kadar "sadece Ankara'da bulunan Devlet Üniversitelerinin belirlenen bölümlerinden" ve yılda ortalama "yalnızca 25 öğrenci" alınmıştır.

Daha önce sadece Ankara iliyle sınırlı olan FYO alımları, mevcut imkan ve fiziki şartlar zorlanarak üç ilimize çıkarılmış, öğrenci sayısı da yılda ortalama 25'ten 2.500'e çıkarılmış, böylece fırsat eşitliği önceki yıllara göre daha da genişletilmiştir. İlk defa 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan Devlet Üniversitelerinden 2.500 öğrenci alınması planlanmıştır.

25 Eylül-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve İzmir'deki devlet üniversitelerinden 9.400 öğrencimiz Fakülte Yüksek Okullarına (FYO) başvuruda bulunmuştur. Başvuru yapan öğrencilerin doğum yerleri dikkate alındığında tüm Türkiye'yi yansıttığı görülmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber