2013 Ağustos'ta kadroya geçenler nakil olabilir mi?

2 Ağustos 2013'te yürürlüğe giren Torba Kanun ile sözleşmeli çalışırken kadroya geçenlerin başka kurumlara nakil konusundaki bazı sorularını ele alalım.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ekim 2014 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2013 Ağustos'ta kadroya geçenler nakil olabilir mi?

Kanunda 5 yıl nakil yasağı ifadesi var

Kamuoyunda torba kanun olarak bilinen 6495 sayılı Kanun 2 Ağustos 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile yaklaşık 100bin sözleşmeli personel kadroya geçmişti. Ancak Kanunun kadroya geçişe ilişkin maddelerinin son cümlesine göre "Bu madde kapsamında memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz."

5 yıl ne zaman dolacak?

5 yıllık sürenin başlangıç tarihi kanunun yürürlüğe girdiği 2 Ağustos 2013 değildir. 5 yıllık süre sözleşmeli personelin kadroya geçtiği tarihten itibaren başlamaktadır. Bu durumda da 5 yıllık süre en erken Eylül 2018 civarında dolacaktır.

Şuan bir kuruma nakil yapılabilir mi?

KPSS puanı alıp da bir kuruma yerleşenler 5 yıl yasağına takılmadan yeni yerleştikleri kuruma nakil olarak geçebilirler. Ancak KPSS puanı olmadan adamını ve yerini ayarlayarak başka kurumlara nakil yoluyla geçiş yapılması ise henüz mümkün değildir. çünkü 5 yıllık nakil yasağı süre hala dolmamış durumdadır.

Benzer bir hüküm DPB görüşüyle yumuşatılmıştı

5 yıl nakil yasağına benzer olarak 657 sayılı DMK'nin 54. Maddesinde "....aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." denildiği halde, DPB görüşüyle bu madde geniş yorumlanmış ve bu ifadeden "aday memur iken KPSS puanı kullanmadan birilerinin desteği ile başka kurumlara nakil yapılamayacağı"nın anlaşılması gerektiği şeklinde görüş vermiş ve aday memurun KPSS puanı ile başka kurumlara geçiş yapabilmesinin önünü açmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber