Vekilden Davutoğlu'na: Biraz da biz yalakalık yapalım

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akdeniz bölgesi milletvekilleriyle istişare toplantısında Kobani başta olmak üzere çözüm sürecinde yaşanan şiddet olaylarını değerlendirirken, "Süreç devam ederken kamu düzenini de kamu otoritesi de sonuna kadar korunacak" dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Ekim 2014 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekilden Davutoğlu'na: Biraz da biz yalakalık yapalım

ŞEBNEM HOŞGÖR

"Eğer çözüm süreci yarım kalırsa o bölgeyi yönetemez hale geliriz" diyen Davutoğlu, milletvekillerinden kamu düzeni ve otoritesi konusunda görevinde zaafiyet gösteren vali, emniyet müdürü ve Jandarma komutanlarını haber vermelerini istedi. Davutoğlu, "Süreç akamete uğramasın anlayışıyla olaylara müdahale edilmemesi söz konusu olamaz. Bu konuda zaafiyet gösterinin gözünün yaşına bakmam. Yeni atamış, 1 gün önce atamış olsak bile görevden alırım" diye konuştu. Davutoğlu'nun toplantıda, basına kapalı istişare toplantılarında konuşulanların basına yansımasına ilişkin sitemde bulunurken, "Vaktiyle Sayın Cumhurbaşkanımız beni uyarmıştı. 'Ne konuşursanız dışarı çıkar' diye. O yüzden konuşmalarımız bu sınırda oluyor" ifadesini kullandığı öğrenildi

'Yalakalık yapalım'

Öte yandan toplantıda bir milletvekili ise Başbakan ile görüşememeye ilişkin yakınmasını şu espriyle dile getirdi:

"Sayın Başbakanım TBMM'ye geldiğinizde etrafınızı bakanlar, parti yöneticileri, grup başkanvekilleri sarıyor. Bıraksınlar da biraz da biz yalakalık yapalım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber