Eski Bakan, site kapattırdı

olay53.com internet sitesi, ÇAYKUR iyi yönetilemiyor dediği için kapatıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2014 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski Bakan, site kapattırdı

Çaykur'la ilgili olarak daha önce yapmış olduğumuz haberler dolaysıyla, bu haberleri alıntıladığımız olay53.com internet sitesinin başına geleneleri yayınlıyoruz.

Rize'den yerel haber sitesi olarak yayın yapmakta iken yargısız infazla yayını durdurulan www.olay53.com un site yöneticilerinden İbrahim Köroğlu olarak size yaşadığımız ve yaşamaya devam ettiğimiz sıkıntımızı ifade etmek istiyorum.

- Çaykur Eski Genel Müdür Ekrem Yüce'nin son 3 sezonunda 2008 - 2009 - 2010 yıllarında toplamda 59 milyon tl. zarar ederken, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun 3 yıllık görev süresinde (2011, 2012 ve 2013) Çaykur'u bazı avantajlara rağmen 178 Milyon TL. zarara uğrattığı ve Genel Müdür Sütlüoğlu'nun Çaykur'u iyi yönetemediği,

- Çaykur'un Türkiye'deki 9 ana çay satış bayisi (özel firmalar) tarafından kurulan ÇAYTAŞ adlı şirketin yönetim kurulu başkanlığını Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun, şirketin genel müdürlüğünü İmdat Sütlüoğlu'nun yeğeni Yavuz Sütlüoğlu, Rize Artvin Bayi yöneticiliğini İmdat Sütlüoğlu'nun bir başka yeğeni Kubilay Sütlüoğlu'nun yaptığı ve Çaykur'un Didi soğuk çay distribütörlüğü verdiği Çaytaş adlı şirkete ayrıca reklam ve hizmet faturası adı altında devasa rakamlarda ödeme yaptığı, didi soğuk çayın üretiminde esans bozukluğu dolayısıyla piyasadan toplatıldığı,

- Genel müdürlük binası içerisinde binanın ihtiyacı için 3 asansör bulunmasına rağmen genel müdür Sütlüoğlu'nun şifreli özel asansör yaptırdığı ve bu asansörün Çaykur'a maliyetinin yaklaşık 300 Bin TL. olduğu yönünde defalarca haber yapmamız dolayısıyla,

eski bir bakan olan İmdat Sütlüoğlu'nun (Ak Parti'nin ilk döneminde Abdullah Gül'ün kabinesinde Çevre Bakanı kısa bir süre) yeniden milletvekilliği hayali kurduğundan bu gibi haberlerin basında yer almaması için siyasi gücünü de kullanarak bize hiçbir mahkeme çağrısı gelmeden ve bilgi verilmeden 6 haberimize "haberleriyle çaykuru zarara uğratıyor ve kişilik hakkı ihlali gerekçesiyle" mahkeme kararıyla yayın yasağı aldırdı.

Bu yayın yasağı kararları bize tebliğ edilmeden okuyucudan gelen "şu haberi açamıyorum" şeklindeki şikayetler üzerine yazılımcı firmamız (CM Bilişim) ile irtibata geçerek sitede bir sorun olup olmadığını ve haberin açılmadığını sorduğumuzda bize "haber başlığında küçük bir değişiklik yapın sorun ortadan kalkar" ifadesinde bulunduğundan biz de bu şekilde yaptık.

Ancak aradan 15 -20 gün geçtikten sonra mahkeme tarafından bize o haberlere dair yayın yasağı alındığına dair tebligat geldi. Tebligattan sonra yaptığımız itirazlar reddedildi. Ancak yeniden itirazda bulunup Avukatımızın da bu haberlerde hiçbir kişilik hakkı ihlali bulunmadığı şeklindeki beyanatından sonra Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunma hazırlığımız mevcut.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise 1 Ekim 2014 tarihinde yine bize hiçbir mahkeme çağrısı ve bilgisi verilmeden yargısız infazla mahkemeye başvurarak olay53.com un yayın yasağı olan haberlerin başlıklarını değişerek bu haberleri tekrar yayına veriyor, kanunlarla hukuku yok sayıyorlar. Bunun için sitenin tamamen erişime kapatılması gerekir. Şeklinde arkamızdan açmış olduğu dava sonucu mahkeme 2014/347 değişik iş sayılı kararıyla www.olay53.com un tamamen erişime kapatılması kararını veriyor ve 1 Ekim Çarşamba günü 17.30'dan sonra olay53.com erişime kapatılıyor. Perşembe sabahı ise TİB'ten sorguladığımızda ve TİB'le telefon görüşmelerimizde hiçbir mahkeme kararı olmadığı şeklinde bilgi verildi bize. 2 ekim Perşembe günü öğlen saatlerinde ise Erişim Sağlayıcılar Birliği tarafından sitenin mahkeme kararı ile erişime kapatıldığı bilgisine ulaşınca itirazda bulunmak için harekete geçtik ancak 3 ekim Cuma günü resmi tatil olduğundan bayram boyunca resmi bir girişimde bulunamadık.

Bayramdan sonra ise Rize ve Trabzon Sulh Ceza mahkemelerine yaptığımız itirazlarımızda yayın yasağı olan haberlerin sitede bulunmadığı ve bundan dolayı 5651 sayılı kanunun 9/7. Maddesi gereğince tedbir kararının kaldırılarak olay53.com un yeniden erişime açılması gerektiğini ifade ettik. Ancak her iki mahkemede itirazlarımızı defalarca gerekçe gösteremeden reddetti. Son itirazımızda ise Rize Sulh Ceza Mahkemesi 17 Ekim Cuma günü 2014/423 değişik iş sayılı kararında "Hakimliğimizce verilen 2014/347 değişik iş sayılı www.olay53.com isimli internet sitesindeki yayınların tümüne yönelik erişimin engellenmesine dair kararın 5651 sayılı kanunun 9/7. Maddesi gereğince kaldırılmasını talep etmiş ise de dilekçesinde bahsetmiş olduğu erişimin engellenmesine konu yayın içeriklerinin siteden kaldırıldığına yönelik iddialarının Hakimliğimizce tespitinin imkansız olduğu, erişimin engellenmesi kararı verilen siteye Hakimliğimizce ulaşılamıyor olması nedeniyle ilgili kişilik hakkı ihlali niteliğindeki haber içeriklerinin siteden çıkartılıp çıkartılmadığı yönünde Hakimliğimizde kanaat oluşamadığı, zira tüm siteye yönelik erişim engelleme kararı bulunduğu ve ilgili yayınların halen sitede yer alıp almadığının bilinmediği, 5651 sayılı kanunun 9/7. Maddesinde "Erişimin engellenmesine konu içeriğin yayından çıkarılmış olması durumunda hakim kararı kendiliğinden hükümsüz kalır" şeklinde düzenlenme bulunduğu, bu suretle erişimin engellenmesine konu içeriklerin yayından çıkartılıp çıkartılmadığı hususunda bilgi sahibinin Erişim Sağlayıcılar Birliği olduğu ve tüm siteye yönelik erişimin engellenmesine dair kararda bahsedilen kişilik hakkı ihlali niteliğindeki yayın içeriklerinin yayından çıkarılmış ise 5651 sayılı kanunun 9/7. Maddesi uyarınca Hakimliğimiz kararının hükümsüz kalacağından yeniden hakimliğimizce başvuru hakkında karar verilmesine yer olmadığına dair karar verilmiş olup 5651 sayılı yasanın 9/7. Maddesi uyarınca kararda bahsedilen erişimin engellenmesine konu içerik yayından çıkarılmışsa Hakimliğimizin 2014/347 değişik iş sayılı kararının kendiliğinden hükümsüz kalacağı açıktır." şeklinde karar verilmesine ve bu kararın hem fax, hem kargo yoluyla Erişim Sağlayıcılar Birliğine gönderilmiş olmasına ve ulaştığına dair teyit almamıza rağmen Erişim Sağlayıcılar Birliği www.olay53.com un erişime açılma işlemini gerçekleştirmiyor ve bizden bilirkişi raporu isteyerek süreci uzatma yoluna gidiyor.

17 Ekimde Erişim Sağlayıcılar Birliği'ne mahkeme kararını faxladık. 20 Ekimde ise kargo yoluyla mahkeme kararı Erişim Sağlayıcılar birliğine ulaştı.

1 Ekimde yayınları erişime durdurulan olay53.com adlı internet haber sitemiz aradan geçen 23 günlük zaman zarfında hala daha yayınına devam edemiyor.

Basın tarihinin yüzkarası olabilecek bu durumun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı, memleketi Rize'de yaşanıyor olması ise ayrı bir üzüntü kaynağımız.

Bu arada Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, olay53.com a 10 bin, 30 bin, 100 bin ve 100 bin olmak üzere toplamda 240 bin TL'lik 4 ayrı tazminat davası açtı. Bu davalardan ilk açılan olan 10 bin TL'llik davayı Çaykur kaybetti ve kaybettiği dava için temyize başvurdu. Temyiz süreci henüz sona ermedi. Diğer davalarımız ise henüz görülmeye başlanmadı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu olay53 ün dışında Genel Müdür Sütlüoğlu'nun yanlış, hatalı ve keyfi uygulamalarını yazan Pazar53.com adlı internet sitesine de 10 bin TL tazminat davası açmıştı bunu da kaybetti.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ayrıca gazeteci yazar ve köşe yazarı Osman Yazıcı'ya 15 bin Tl'lik tazminat davası açmıştı bu davayı da Çaykur kaybetti.

Saygılarımızla.

İbrahim Köroğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber