Casusluk davasında Hazine'nin tavrı

İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk Kumpası Mağduru Bürokratlar Platformu, iade-i itibar istiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2014 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Casusluk davasında Hazine'nin tavrı

2013 yılındaki en sansasyonel soruşturma dosyalarından birisi Askeri Casusluk Soruşturması idi.

Bu dava genel olarak, hakkında iddianame düzenlenen subay ve astsubaylar yönüyle gündeme geldi. Ancak davanın bir de bürokrat mağdurları bulunuyordu.

Yine buzdolabının arkasından çıkan bir hard diskteki verilere göre, 1500 yakın bürokrat, bu subay ve subayların tuzağına düşmüştü. Hard diskteki verilerdeyse, bu bürokratların çoğuna yüz kızartıcı suçlar isnat edilmişti.

İşin tuhaf yanı ise mağdur 1500 bürokratla ilgili elde hiçbir delil olmamasıydı. Tek delil sadece hard diskten çıkan fişlemelerdi.

Son dönemde ortaya çıkan veriler, bu soruşturmanın da bir kumpas çerçevesinde yürütüldüğü, ilerleyen dönemlerde kamuda yükselme imkanı olan bürokratların önünün kesilmek istendiğini göstermiştir.

Buradaki en dikkat çekici bilgi ise şu... 2013 yılındaki soruşturma sonrasında, tüm kurumlara resmi yazı yazılarak bürokratlar için gereği yapılması istendi. Ancak kamu kurumları, bir çoğunu yakınen tanıdıkları için dosyalarla ilgili işlem yapmadı ve bekletti. Sadece bir iki kurum hariç.... BDDK, Hazine Müsteşarlığı, TUBİTAK, Merkez Bankası.... Paralel yapının güçlü olduğu bu kurumlarda, bu bürokratlara hemen ceza verildi ve bazıları hakkında meslekten çıkarma cezası uygulandı.

Akif Beki'nin bugünkü yazısına göre, idari yargıya başvuranların büyük çoğunluğu davaları kazanmış olmalarına rağmen, sadece Merkez Bankası bu kişileri görevlerine iade etmiş, Hazine Müsteşarlığı ise en ağır kıyımı yapmasına rağmen bugüne kadar ne göreve iade ne de iadei itibar yapmış, hatta dava açanları dışlayarak mobbinge maruz bırakmıştır.

İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk Kumpası Mağduru Bürokratlar Platformu; Cumhurbaşkanının; İstanbul ve İzmir askeri casusluk kumpaslarının deşifresi için kendisine bağlı Devlet Denetleme Kurulunu ivedilikle görevlendirip, öncelikle kumpasların mağdurlarından başlayarak, soruşturmaları yapan müfettişler, cezayı veren amirler ve kurumlarında bu amirleri ceza vermeye zorlayan yönetici, disiplin kurulu üyeleri ve hukuk müşavirleri ile İzmir Cumhuriyet Savcısı 'nı kurumlara çağırıp üst düzey yöneticileri iknaya çalışan birim amirlerinin detaylı olarak soruşturulmasını talep ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber