MEB, Doküman Yönetim Sistemine geçiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2014 07:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB, Doküman Yönetim Sistemine geçiyor

Ülkemiz artık online sisteme hızlı bir geçiş yapmış bulunmakta. Artık çoğu işlemimiz kağıt üzerinde değilde bilişim sistemleri üzerinden online olarak yürütülmekte.

Milli Eğitim Bakanlığı da işlemlerin hızlı yürütülmesi, kağıt israfının önüne geçilmesi gibi sebeplerden dolayı Doküman Yönetim Sistemi (DYS)'ye geçiş yapmış bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütün kurum ve okullarında Kasım 2014 tarihinden DYS'ye geçişler hızlanacak bütün işlemler Doküman Yönetim Sistemi üzerinden yürütülecektir. Bütün resmi yazılar Doküman Yönetim Sisteminden yürütülecek ve bu sistem üzerinden onay verilip, sayı numarası otomatik olarak alacaktır.

Doküman Yönetim Sistemi'nde gelen yazı ilgili amir tarafından okunduktan sonra, amirin onay vermesiyle yazı hangi şefi, hangi memuru, hangi idareciyi ilgilendiriyorsa o kişinin sistemine düşecektir. Daha sonra da bu ilgili kişi gerekli yazışmayı gene Doküman Yönetim Sistemi üzerinden yapacak ve amirinin onayına gönderecektir. Amirde onay verdikten sonra yazı ilgili kuruma gönderilecektir.

Doküman Yönetim Sistemiyle ilgili eğitim videoları için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber