Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklıklar Kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 4 ila 6 derece azalacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ekim 2014 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları,Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin kuzey kesimleri, Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara'nın kuzeyi, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin kuzey kesimleri, Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber