MİT, Batman'da ölen âmire tören yaptırtmadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BATMAN'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) binasının bahçesinde sözleşmeli personel 36 yaşındaki Veysel Kaya'nın, dün tartışma sonucu Batman Bölge Başkanı 41 yaşındaki İsmet Önal'ı 8 kurşunla öldürdükten sonra silahıyla yakındaki karakola giderek teslim olduğu bildirildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süreden bu yana Önal ile arası açık olan Veysel Kaya'nın cinnet geçirerek, ateş ettiğini bildirdi.

Batman Havaalanı yolu üzerindeki Pazaryeri Mahallesi'ndeki MİT binası bahçesinde sözleşmeli personel Veysel Kaya'nın beylik tabancasıyla 8 el ateş etmesi sonucu ölen MİT Batman Bölge Başkanı İsmet Önal'ın cenazesi, uçakla Ankara'ya oradan da memleketi Konya'ya gönderildi. MİT'in isteği üzerinde resmi törenin yapılmadığı Batman'da, yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Aslen Karslı olduğu bildirilen Veysel Kaya'nın soruşturmasının tamamlama aşamasına geldiğini bildiren Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Amir ve koruma arasındaki geçimsizlik ve anlaşmama konusunda tartışma çıkmış. Aralarında 3 aydır anlaşmazlık varmış. Yapılan otopside Önal'a 8 kurşun isabet ettiği tespit edildi'' dediler.

Dün meydana gelen olayda, evli olan Veysel Kaya'nın MİT yöneticisi Önal'ı vurduktan sonra havaya ateş edip, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Şehit Kaplan Kıran Karakolu'na giderek silahıyla birlikte teslim olduğu belirtildi.

Batman'da 1 yılı aşkın süreden bu yana görev yapan Önal, geçen Mayıs ayında 6 yaşındaki çocuğunun katıldığı anaokulundaki etkinliğe katılmıştı. Önal'ın öldürüldüğüne inanmayan adı açıklanmayan eşinin sinir krizleri geçirdiği belirtildi. Cinayet ardından Diyarbakır MİT Bölge Başkanı ve üst düzey yetkililer, Batman'a gelerek cinayetle ilgili ilgili bilgi aldı. Cinayetin işlendiği MİT binası girişi önündeki cadde de bir süre trafiğe kapatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber