Oturma eylemi yapan ailenin kızı Kobani'de öldü

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemine katılan Karaer ailesinin kızı, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentindeki çatışmada öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2014 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oturma eylemi yapan ailenin kızı Kobani'de öldü

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ailelerin başlattığı oturma eylemine katılarak seslerini duyurmaya çalışan Karaer ailesinin üniversitede okuyan kızı, Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentinde IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında yaşanan çatışmada öldü.

Ardahan Üniversitesi Çağdaş Türk Edebiyatı Bölümü öğrencisi olduğu bildirilen kızı Tuğba Karaer için oturma eylemine katılan Nafiye Karaer (58), Kobani'den gelen acı haberle yıkıldı.

Annesinin geri gönderilmesi için oturma eylemi yaptığı Tuğba Karaer, Kobani'deki çatışmada hayatını kaybetti. Karaer'in cenazesi Batman'a getirildi.

Seyitler Mahallesi'ndeki evine getirilen cenaze burada bir süre odasında bekletildi. Daha sonra kadınlar tarafından omuzlarda taşınan cenaze Bozooğulları Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da katıldı.

Karaer'in ailesi mezarlıkta sinir krizleri geçirdi.

- "İkinci bir acıyı kaldıramayız"

Anne Karaer, bir süre önce gazetecilere yaptığı açıklamada, diğer kızı Muhbet Karaer'in 2 yıl önce örgüte katıldığını ve girdiği çatışmada öldürüldüğünü anlatarak, "HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum; Muhbet'imin ölüsünü gönderdiniz, bari Tuğba'mı sağ verin bana. İkinci bir acıyı kaldıramayız" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber