Meclis'ten üniversitelere işbirliği çağrısı

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu:"TBMM'ye ilişkin yüksek lisans ve doktora tezi hazırlamak isteyenlere yardımcı olmak istiyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2014 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'ten üniversitelere işbirliği çağrısı

TBMM Genel Sekreterliği, üniversitelerde akademik çalışmalara imkan sunuyor.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Meclis'in üniversitelerde akademik çalışma yapanlara sunduğu imkanlarla ilgili açıklama yaptı. Üniversitelerle yakın işbirliği içinde olmayı önemsediğini belirten Neziroğlu, konuyla ilgili daha önce üç önemli hususa dikkat çektiklerini; bunların "üniversitelerde sunumlar yapılması, üniversite öğrencilerinin Meclis'i ziyareti ve akademik işbirliği" olduğunu kaydetti.

Neziroğlu, Meclis yöneticileri ve uzmanlarının üniversitelerde TBMM'nin kurumsal yapısı ve kariyer imkanları, komisyonlarda ve Genel Kurul'da kanun yapım süreci, parlamenter denetim yolları, bütçe kanunu ve görüşme süreci, TBMM'nin dış ilişkileri ve halkla ilişkileri konularında sunumlar yapabileceğini ifade etti.

Üniversite öğrencilerinin Meclis'i ziyaret etmelerine önem verdiklerini ifade eden Neziroğlu, bu ziyaretlerde yerleşke ve Genel Kurul salonu da dahil olmak üzere binaların gezdirilmesinin yanı sıra ziyaretçilere yasama ve denetim süreçlerine ilişkin kısa sunumlar yapılabileceğini kaydetti. Nezrioğlu, ziyaret kapsamında Ulus'taki Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak bilinen Birinci Meclis'in de dahil edilebileceğini söyledi.

Üniversitelerde her yıl yüzlerce yüksek lisans ve doktora tezi yazıldığına dikkati çeken Neziroğlu, "TBMM'ye ilişkin yüksek lisans ve doktora tezi hazırlamak isteyenlere yardımcı olmak istiyoruz. Karşılıklı olarak mutabık kalındıktan sonra tez hazırlayanlar Meclis'e davet edilip kendilerine detaylı bilgi verilecek, ayrıca kaynak temini konusunda da yardımcı olunacak. Özellikle TBMM ile ilgili Avrupa parlamentolarını karşılaştıran çalışmalar, kurumsal olarak bizim için de yol gösterici olacaktır. Birçok konuda akademik çalışma yapılabilir" diye konuştu.

Neziroğlu, tez konularının; kanun yapım süreci, komisyonlar, denetim yolları, TBMM'nin dış ilişkileri (Dışişleri Komisyonu'nun Türk dış politikasının oluşmasındaki rolü, TBMM'de ve diğer parlamentolarda dostluk grupları, TBMM'nin dış ilişkileri, parlamenter diplomasi, parlamenter asamblenin etkinliği), TBMM'nin halkla ilişkileri (ziyaretçiler, halk günü uygulaması, mobil uygulama, sosyal medya, TBMM Çocuk web sayfası, Meclis Haber), Meclis binaları (Ana Bina, Birinci Meclis, Saraylar, kasır ve köşkler), Kamu Denetçiliği Kurumu, İdari Teşkilat (stratejik plan, eylem planı, eğitim faaliyetleri, faaliyet raporları), Sosyal Meclis'in (Çevre Dostu Meclis, Engelsiz Meclis, Sosyal Yardım Faaliyetleri) olabileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber