Hasta yakınlarından sağlık çalışanlarına saldırı

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde evinde fenalaşan 33 yaşındaki Üzeyir Süt'e müdahale eden iki sağlık görevlisi, hastanın yakınları tarafından dövüldüklerini öne sürerek şikayetçi oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ekim 2014 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hasta yakınlarından sağlık çalışanlarına saldırı

Olay, dün akşam Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Üzeyir Süt fenalaşınca yakınları 112 Acil Hattı'nı arayarak yardım istedi. İhbar üzerine Tuğba Kaya, Keziban Koç ve Alaattin Kaya'dan oluşan sağlık ekibi, rahatsızlanan Üzeyir Süt'ü acil servise götürmek için belirtilen adrese gitti. Burada Alaattin Kaya ambulansta beklemeye başlayıp Tuğba Kaya ve Keziban Koç ise hastayı almak için üçüncü kata çıktı. Süt, Tuğba Kaya ve Keziban Koç tarafından aşağıya indirildiği sırada baygınlık geçirdi. Üzeyir Süt'ün yere yığıldığını gören yakınları, Tuğba Kaya ve Keziban Koç'a saldırdı. Merdivenlerden koşarak bindikleri ambulansla olay yerinden kaçan sağlık görevlilerine, Kahta Devlet Hastanesi'nde 4'er gün iş göremez raporu verildi. Tuğba Kaya, Keziban Koç, kendilerine saldıranlar hakkında şikayetçi oldu.

İlçe Sağlık Müdürü Selahattin Karataş, olayın duyulması üzerine hastaneye gelip sağlık görevlileri ile görüştü. Karataş, ekip elemanlarının olayın etkisi ile görev yapacak durumda olmadığını belirterek yerlerine başka bir ekibin görevlendirildiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haci BOZKURT/KAHTA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber