Google 'kanımıza girecek'

Arama motoru devi Google'ın geliştirme aşamasında olduğu bir hap kan damarlarında dolaşarak kanserli hücreleri tespit edecek.

Haber Giriş : 29 Ekim 2014 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Google 'kanımıza girecek'

Farklı alanlarda çalışmalarıyla bilinen Google'ın sağlık alanındaki yatırımları artıyor. Firma, kandaki şeker miktarını gözyaşından ölçen kontak lens projesinden sonra kanserli hücreleri tanıyan hap şeklinde bir cihaz geliştirmeye başladığını açıkladı.

Google'ın üzerinde çalıştığı proje aslında nano partiküllerle kaplı bir hap. Bu hap, kana karıştığında kanserli ya da zararlı olabilecek hücrelerle ilgili bilgileri toplayabilecek. Toplanan bu veriler ise anında doktora iletilerek hastanın durumu hakında bilgi sahibi olması sağlanacak.

ABD'de düzenlenen WSJD konferansında konuşan Google X laboratuvarı Yaşam Bilimleri Şefi Andrew Conrad, nano partiküllerden oluşan haplar sayesinde kanserli ya da hasta hücreleri tespit etmeyi hedeflediklerini açıkladı.Çalışmalarla ilgili olarak ortaya çıkan bir ürün olmasa da uzun vadede hastalıkların nano haplar sayesinde teşhis ve hatta tedavi edilebileceği düşünülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber