Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2014 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Adana, Osmaniye, Düzce ile Kırklareli, Zongukdak ve Hatay'ın kıyıları, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis etkili olacak.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6-8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa), Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Adana, Osmaniye, Düzce ile Kırklareli,Zongukdak ve Hatay'ın kıyıları, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (30-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber