Taner Yıldız: Umutlarımız azalıyor

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Karaman'daki maden faciasıyla ilgili umutların azaldığı vurgusunda bulundu.

Haber Giriş : 30 Ekim 2014 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taner Yıldız: Umutlarımız azalıyor

Bakan Yıldız, "Suyu boşaltıyoruz ama 1-2 metrelik çökmeler oluştu. 18 işçi kardeşimizle alakalı umutlarımızın azaldığını söylemem gerekir." ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik açıklamalarda bulundu.

TANER YILDIZ: İŞİMİZ KOLAY DEĞİL...

İşte Taner'in açıklamaları:

"İşimizin kolay olmayacağını, zaman alacağını bunula ilgili ekiplerin kesintisiz çalıştığını söylemem lazım. 30'a yakın kurum ve ekip çalışıyor. Malzeme tedariki ile ilgili sıkıntımız yok. Malzeme arayışımız yok. İki ayrı koldan çalışmalar sürdürülüyor. Dün suyun çekilmesi ana hedefimiz demiştik. Bugün ise çamur kitlenenin temizlenmesi ve bu suyun tahliyesi önceliklerimiz arasında. Bur çerçevede çalışmalar devam ediyor. En son teknoloji kullanılıyor 70-80 işçimiz çalışmalar yürütüyor. Sayın Bakanımın da ifade ettiği gibi umutlarımız her geçen gün zayıflıyor.

Sayın Bakanımın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar var. Gerçek bilgi kaynağının şu açıklamalar olduğunu vurgulamak istiyorum. Sabah geldiğimizde bir merkezden su çekiminin durdurulduğu ve çalışmaları yapılmadığı gibi olumsuz ve gerçeği yansıtmayan değerlendirmelerle karşı karşıya kaldık. Bundan doğru değil.

SU NE KADAR SÜREDE TEMİZLENECEK

Burada karşımıza her metreyi aştıkça yeni şeylerin çıktığını görüyorum. 5-6 bar civarında gelen çamurlu suyun oluşturduğu tahribatı görmüş değiliz. Ulaştığımız her metre bize yeni tablo çıkarıyor. Su aktarmak önceliğimizdi ancak tahrimatın bozulduğunu gördük. İleride temiz suya geleceğim nokta varsa güvenliği sağlayarak bunları yapmamız lazım."

1 metrelik çökmeler oldu. İleride göçüklerle karşılaşabilir miyiz. Karşılaşabiliriz. Şuanda olanı şeffaf olarak paylaşmamız lazım. Biz tavanı güvence altına almamız lazım ki orada ilerlenebilsin ve en son noktalara kadar ulaşılabilsin.

BAKAN ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Su ocağı ruhsat verilmemesi lazım demiştiniz, nasıl ruhsat verilmiş?

"Konu şu ocağı içinde olup bitenlerin sonlandırılması. Bunu ısrarla farklı noktalara çekmeyi doğru bulmuyorum..Soma'da kaza yaşanmıştı, maden sahibini bulamıyoruz dediğiniz söylenmişti . Bulunamayan maden sahibi ve 18 işçi aşağıda

Bulamayan ben miyim? Biz Uyar madenciliğin çalışmalarından memnun değiliz. Üzerlerinde ruhsat varsa bu ruhsatların kaldırılması talimatını verdim Soma'dan sonra. Burada Sayın Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler burada kim olursa olsun ihmal varsa açığa çıkarılması konusunda kimsenin tereddüttü olmasın. İstersen Uyar olsun isterse Uymaz olsun. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber