Masadaki ilk madde madencinin güvenliği

Soma'nm ar-dından Erme-nek'te meyda-na gelen ma-den kazası sonrası sıkı tedbirler dev-reye giriyor.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 31 Ekim 2014 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Masadaki ilk madde madencinin güvenliği

Oğuzhan Şahin ANKARA Hükümet, ölümlü iş kazalarına neşter vuracak. Ermenek'teki facianın ardından adli soruşturma başlatılmış ve üç sava görevlendirilmişti. Bunun yanı sıra, idari olarak bir inceleme yapılıyor. Başbakan Davutoğlu, son dönemdeki iş kazalarının araştırılması için Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirmişti.

Davutoğlu, sektör temsilcileriyle yeniden görüşerek hızla gerekli yasal düzenlemeleri çıkaracak. Hafta başındaki Bakanlar Kurulu'nda da konu masada olacak. Uluslararası Çalışma Örgü-tünün (ILO) 176 saydı sözleşmesi Mec lis'ten geçirilecek. Kasım ayı sonunda ise, iş sağlığı ve güvenliği alanında en geniş kapsamlı şüra gerçekleştirilecek. TalimaÜar ilgili bakan ve kuramlara iletildi. Atdacak bazı adımlar şöyle: "Mesleki yeterlilik belgesi zorunlu olacak. Madencilik de bu meslekler arasında. Hızla mesleklerin standartlan belirlenecek. Ödül sistemi gelecek. Tehlikeli işlerde, 1 yd içinde ölümlü iş kazası olmayan işyerlerinden işsizlik sigorta primi alınmayacak.

Gerekli önlemleri almayanlar, yüzde 300'e varan ceza artışlanyla karşı karşıya kalacak. Denetimlerde ilgili bakanlıkların yanı sıra belediyeler de sorumlu tutulacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber