Microsoft'un akıllı bilekliği

Yazılım devi Microsoft akıllı bilekliği Band'i tanıttı. Sağlıklı yaşam için kullanılacak olan bileklik kalp ritmini ölçme ve adım sayma gibi özelliklere sahip.

Haber Giriş : 31 Ekim 2014 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Microsoft'un akıllı bilekliği

Giyilebilir teknolojilere yatırım yapan firmalara Microsoft da katıldı. Firma Band adını verdiği yeni akıllı bilekliği tanıttı. Sağlıklı yaşam için tasarlanan bilekliklerde olduğu gibi adım sayma, kalp ritmini takip etme, uyku takibi ve GPS ile harita üzerinden koşu yolu kayıt etme gibi özellikleri bulunan akıllı bileklik, cep telefonlarıyla uyumlu olarak çalışabiliyor.

Bağlantı kurduğu cep telefonu yardımı ile e-posta, takvim, zamanlayıcı ve alarm gibi özellikleri kullanabilen Band'in ABD satış fiyatı 199 dolar olarak açıklandı. Tam şarj ile 48 saat yani iki gün kullanılabilecek olan Band akıllı bileklik, bütünleşik olarak GPS özelliğine sahip. Bu sayede akıllı telefona ihtiyaç duymadan koşu güzergahlarını kayıt edebiliyor.

1.4 inçlik, 310x102 piksellik ekranı bulunan akıllı bileklik yeni duyurulan Microsoft Health uygulaması ile uyumlu çalışabilecek. Bileklikten alınan bilgiler uygulama yardımı ile kayıt edilecek ve rapor şeklinde kullanıcıya sunulacak. Bilekliğin bir diğer özelliği ise Microsoft tarafından geliştirilen Windows Phone 8.1 kullanan bir telefonla eşleştirildiğinde Cortana sesli asistanından da faydalanabilmesi. Bu sayede bileklik üzerinden konuşarak bilgi alınabilecek.

Bluetooth desteği de bulunan akıllı bileklik Windows Phone, iOS ve Android işletim sistemli telefonlarla bu özellik yardımıyla kullanılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber