Sosyal yardımlara paralel el uzatılmış

Paralel çetenin sosyal yardım kurumlarında bulunan adamları sayesinde yardımları istedikleri gibi yönlendirdiği belirlendi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Kasım 2014 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyal yardımlara paralel el uzatılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde partisinin milletvekilleri ile yaptığı toplantılarda gündeme getirilen en önemli şikayet sosyal yardımlar ile ilgili oldu. Hemen hemen her ilden milletvekili, yardımların yapıldığı birim ya da kurumlarda Paralel Yapı ile bağlantısı olan isimlerin yer aldığı, bunların dağıtımı istediği gibi yönlendirdiğini bildirildi.

Sabah'ın haberine göre milletvekilleri "Kalkınma ajansları tarafından verilen yardımlara proje kurulları karar veriyor. Bu kurullarda Paralel Yapı'nın mensupları görev yapıyor. Kendilerine yakın isimlerin projelerine yardım yapılıyor" örneğini verdi. Bazı milletvekilleri kendi illerinde haksız yere yapılan ödemleri tek tek tespit ettiklerini anlattı. Osmaniye Milletvekili Durdu Kastal, yaptığı araştırmada kendi ilinde 300 kişiye haksız yere sosyal yardım yapıldığını tespit ettiğini Davutoğlu'na aktardı. Vekillerin yanı sıra bölgelerden de "yardımlar Paralel Yapı tarafından paylaştırılıyor. Kendilerine yakın isimlere bunlar gidiyor" yönünde şikayetler gelince Başbakan Davutoğlu'nun ilgili bakanlara konunun araştırılması, tek tek tüm yardımların masaya yatırılması talimatı verdiği bildirildi.

Bu talimat doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan yaptıkları başta olmak üzere tüm sosyal yardımlar incelenecek. İsim isim bunların kime verildiği, verilme gerekçesinin doğru olup olmadığı, paralel yapı bağlantısına bakılacak. Devletin Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurumlar aracılığı ile verdiği öğrenci bursları, SODES, Kırsal Kalkınma Destek Programı, Kalkınma ajansları aracılığı yapılan destek ve yardımlarda incelenecek. Yapılan inceleme sonrasında haksız yardımı yapan paralel yapıya yakın isimler görevden uzaklaştırılacak. Hak etmeden yardım alanların ise yardımları kesilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber