TEOG sınavında kitapçık sayısı 4'e çıktı

SONUÇLARI liselere geçişte kullanılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin (TEOG) İkincisi için "Ortak Sınavlar e-Kılavuzu" Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde yayımlandı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Kasım 2014 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEOG sınavında kitapçık sayısı 4'e çıktı

İlk sınav 26 Kasım'da Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden yapılacak, ikinci gün 27 Kasım'da Fen ve Teknoloji, TC inkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlan gerçekleştirilecek. Sınavlara gire-meyenler 13-14 Aralık tarihlerinde mazeret sınavlarına katılacak.
Her sınavda öğrencilere 20'şer soru yöneltilecek. Her sınavın süresi 40 dakika o\acak. Yanlış yanıtlar doğruyu götürmeyecek. Sınav sonuçları Ocak 2015'te açıklanacak.

2'DEN 4'E ÇIKTI

Geçen yıl Sınavda kullanılan kitapçık sayısı 2 iken, bu yıl 4 oldu. Kılavuzda kopya ile ilgili düzenleme yapıldı ve "salon görevlilerinin tespit ettiği kopya" kavramı girdi. Geçen yıl MEB, 6 bin 165 öğrencinin "bilgisayar sisteminde kopya çektikleri"ni savunarak, sınavlarını iptal etti. Ancak mahkemenin bu uygulamayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine 1 milyon 273 bin öğrencinin puanı tekrar hesaplanmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber