Tapu Sicil Müdür yardımcısı olmak zorlaştı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Kasım 2014 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tapu Sicil Müdür yardımcısı olmak zorlaştı

Tapu ve Kadastro genel Müdürlüğü personeline yönelik görevde yükselme yönetmeliğinde 4 değişiklik yapıldı. Bu değişikliklerden 3'ü, 26/3/2014 tarihinde yürürlüğe konulmasına rağmen, Genel çerçeve yönetmeliğe aykırı hükümlerin düzeltilmesine ilişkindir. Bir adedi ise görevde yükselecek kadrolara ilişkindir.

Yapılan değişiklikler şu şekildedir:

TAPU SİCİL MÜDÜR YARDIMCILIĞI İÇİN GENEL MÜDÜRLÜKTE HİZMET ŞARTI

ç) Tapu sicil müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için;
1) En az sekiz yıl hizmeti bulunmak,
2) 5 inci maddenin birinci fıkrasının (b) bendi, (c) bendinin (1) ve (2) numaralı alt bentleri ile ikinci fıkrasının (a) bendinde sayılan unvanlarda (Ek ibare) Genel Müdürlük teşkilatında en az dört yıl hizmeti bulunmak,
3) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

Değerlendirme: Tapu sicil müdür yardımcılığı için açılacak görevde yükselme sınavına, Genel Müdürlük merkez veya taşra teşkilatında en az 4 yıl hizmeti olanlar başvurabilecektir. ( Uzman, eğitim uzmanı, araştırmacı, Kadastro üyesi ve kontrol memuru, Bilgisayar işletmeni, memur, santral memuru, ambar memuru, arşiv memuru ve ayniyat memuru, Kontrol mühendisi, mühendis, mimar, şehir plancısı, pilot, avukat, matematikçi, fizikçi, istatistikçi, kimyager, biyolog, hemşire, laborant, programcı, rasıt, tekniker, kadastro teknisyeni, sağlık memuru ve teknisyen olanlar tapu sicil müdür yardımcısı olabilir)

SÖZLÜ İÇİN YAZILIDAN 60 PUAN ALINMASI

Eski hüküm: (4) Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir ve en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.

Yeni hüküm: (4) Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır. Sözlü sınava alınacak personel için yazılı sınav başarı puanı en az altmış olarak uygulanır.

Değerlendirme: 26 Martta yürürlüğe konulan ama Genel çerçeve yönetmeliğe aykırı madde değiştirilmiştir.

6 MÜDÜRLÜK İÇİN SÖZLÜ VE YAZILI PUANIN ARİTMETİK ORTALAMASI

Madde 10 - (1) Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanı, kadastro müdürü, tapu müdürü, tapu ve kadastro eğitim müdürü, halkla ilişkiler müdürü, bilgi işlem merkezi müdürü ve şube müdürü kadrolarına atanacaklar için sözlü sınav (Değişik ibare:) yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması; diğer kadrolara atanacaklar için yazılı sınav puanı esas alınmak suretiyle tespit edilir ve Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilir.

Değerlendirme: 26 Martta yürürlüğe konulan ama Genel çerçeve yönetmeliğe aykırı madde değiştirilmiştir.

PUAN EŞİTLİĞİ HALİNDE, ÖNCELİK HİZMET SÜRESİ FAZLA OLANA VERİLECEK

Madde 13 - (1) Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı sonucunda başarılı olanlar arasından, üç ay içinde (Ek ibare:) en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen başarı sıralamasına göre duyurulan boş kadro sayısı kadar atama yapılır. Ataması yapılacak personelin puanlarının eşit olması halinde, sırasıyla;
a) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,
b) Hizmet süresi fazla olanlara,
c) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara,
öncelik verilir.

Değerlendirme: 26 Martta yürürlüğe konulan ama Genel çerçeve yönetmeliğe aykırı madde değiştirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber