Kürt kolejleri açsak yine göndermezler

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi AK Partili İsmet Uçma, Çözüm Süreci'nde gelinen noktayı ve Kürtçe'nin seçmeli ders olarak müfredata alınmasından sonra okullardaki uygulamayı değerlendirdi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Kasım 2014 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kürt kolejleri açsak yine göndermezler

YELDA GÖKDAĞ

AKŞAM'a konuşan İsmet Uçma, "Biz Kürt kolejleri kursak en hararetli savunucuları bile çocuklarını bu okullara göndermeyip, Türkçe eğitim veren okulları tercih etmeye devam edeceklerdir" dedi. Uçma'nın değerlendirmeleri şöyle:

TALEP 14 OKULDAN GELDİ

Çözüm Süreci'nde kararlı ve ısrarlıyız. Bu konudaki samimiyetimizi bugüne kadar attığımız adımlarla gösterdik. Bunlardan biri de Kürtçenin seçmeli ders olarak müfredata eklenmesidir. Ancak uygulamanın başladığı andan bu yana ülke genelinde sadece 14 okuldan bu yönde talep geldi. Yeterli öğrenci varsa sınıf oluşturup seçmeli ders olarak Kürtçe eğitimine de başlandı. Biz mahkemelerde ana dille savunma hakkını da getirmiş bir siyasi kadroyuz. Atılan bu adımlara rağmen konu manipüle ediliyor ve 'anadillde eğitim istiyoruz' demeye devam ediyorlar.

İSTEK OLMADI, KAPANDI

Biz Kürt kolejleri kursak en hararetli savunucuları bile çocuklarını bu okullara göndermeyip, Türkçe eğitim veren okulları tercih etmeye devam edeceklerdir. Çünkü bir dilin dünya skalasında ağırlığı yoksa, o dili kim niye öğrensin? Seçmeli Kürtçe dersine yönelik talebin 14 okulla sınırlı kalması zaten bunu gösteriyor. Kürtçe özel kurslara imkan sağlayan düzenlemeyi başlattık, açılan kurslar kısa süre sonra talep olmadığı için kapanmaya başları.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber