İş güvenliği uzmanlığı yapan memura ödenecek ücret

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, iş güvenliği uzmanlığı görevi de yaptırılan memurlara verilecek ücretle ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Kasım 2014 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş güvenliği uzmanlığı yapan memura ödenecek ücret

BÜMKO'dan Kamu Hastaneleri Kurumuna yazılan yazıda, 6631 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 7. maddesine atıfta bulunulmuştur. Söz konusu bu maddeye göre,

1- Memurlara iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı görevi verilebilir.

2- İSG Uzmanlığı yapacak memurların gerekli belgeye sahip olmaları gerekmektedir.

3- Gerekli belgeye sahip olan memurlar, asli görevlerinin yanında ve belirlenen çalışma sürelerine riayet ederek bu görevi yapabilecektir.

4- Aynı kurumda İSG uzmanlığı için memura ek görev verilirken, amirin bu görevi vermesi yeterlidir. Ancak memur başka bir kuruma görevlendirilecekse, personelin muvafakati ve üst yöneticinin onayı gereklidir.

5- Görev verilen personel, her saat için, 200*maaş katsayısı üzerinden ilave ödeme alacaktır. Bu ödemeen sadece damga vergisi kesilecektir. Bu ödemeler ayda 80 saati geçemeyecektir. Buna göre 80 saat İSG uzmanı olarak görev verilen bir memur, 80*200* 0,076998= 1.231 lira alabilecektir.

İş Güvenliği uzmanı olabilecekler değişti

Yukarıdaki açıklamalar kanunun 7. maddesine dayanılarak yazılmıştır.

Maliye Bakanlığı yazısında ise buna ek olarak, kurum personelinden İSG uzmanı olarak çalıştırılacaklar ile hizmet alımı yoluyla çalıştırılacak personele yapılacak ödemeler için iki ayrı ekonomik kod açıldığı belirtilmiş ve ödemelerin bu kodlar üzerinden yapılması istenmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber