'Akademisyenlere askerlik hakkı, yerinde bir öneri'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, akademisyenlerinde öğretmenler gibi askerlik hizmetini yerine getirmelerinin yerinde bir öneri olduğunu söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Kasım 2014 00:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Akademisyenlere askerlik hakkı, yerinde bir öneri'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, akademik zam tasarısının Meclis Genel Kurulundaki dünkü görüşmelerinde, akademisyenlerin askerliğiyle ilgili bir soruya cevap verdi.

İŞTE SORU VE YANIT

AHMET DURAN BULUT (Balıkesir) - Teşekkür ederim Başkanım. Sayın Bakanım, hakim ve savcılara yeni verilen, aynı zamanda öğretmenlerimize de verilen akademik askerlik hakkını akademisyenlere vermeyi düşünüyor musunuz? Akademisyenlerimize -tıp dil sınavında olduğu gibi- akademik dil sınavından faydalanma hakkını vermeyi düşünüyor musunuz? Akademisyenler eş durumu tayinleri konusunda çok zor durumdalar. Bu konuyu da nasıl çözeceksiniz?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Tamam, ona bakayım, size bilgi vereyim.Onun dışında, akademisyenlerin askerlik durumuyla ilgili şu anda bizim bir çalışmamız yok ama siz bunun önerisini getirirseniz bu Genelkurmayla ve Milli Savunma Bakanlığıyla bence görüşülmeye değer bir konu. Akademisyenlerin askerliklerinin kendi akademik çalışmalarını da aksatmayacak bir biçimde yürütülmesi konusunda ilkesel olarak ben de böyle bir düzenlemenin yerinde olacağını düşünüyorum.

AHMET DURAN BULUT (Balıkesir) - Aynı öğretmenler gibi...
MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Öğretmenler gibi, evet. Bu, daha önce benim Başbakan danışmanlığı dönemimde bir görüşmede, ordunun profesyonelleşmesine ilişkin bir toplantıda o zaman da biz bunu gündeme getirmiştik, yani ben de eski bir akademisyen olarak bu tür görevlerin de vatan hizmeti olduğunu, dolayısıyla, akademisyenlere böyle bir imkan sağlanmasının yerinde olacağını söylemiştim. Bunu tekrar hatırlattınız, onu çalışalım inşallah.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber