Sahte ihbarcı komiser, Avcı'nın odası aranırken görüntülendi

ESKİŞEHİR Valisi Güngör Azim Tuna'ya gelen ihbar mektubu ile başlatılan soruşturmada, yaptığı sahte uyuşturucu ihbarı ile gündeme gelen İstihbarat Şubede görevli Başkomiser E.S.'nin, Hanefi Avcı'nın boşalttığı makam odası aranırken görevli olmadığı halde odada bulunduğu aynaya yansıyan görüntüsünden ortaya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2014 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte ihbarcı komiser, Avcı'nın odası aranırken görüntülendi

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'na gönderilen bir mektupta, kamu görevlilerinin asılsız ihbarlar ile suç işledikleri yazıldı. Bunun üzerine Vali Tuna tarafından, Vali Yardımcısı Rıza Dalan ve Emniyet Şube Müdürü Engin Korkmaz ihbar mektubunda sözü edilen iddiaların araştırılması için özel olarak görevlendirildi. Valinin görevlendirdiği Dalan ve Korkmaz çalışmalarına Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün 155 polis imdat telefonuna 2010, 2011 ve 2012 yıllarında gelen binlerce ihbarı incelemeye başladı. Titiz bir çalışma ile didik didik edilen binlerce ihbar arasında 28'i için daha detaylı çalışma başlatıldı.

SAHTE EROİN İHBARI

Vali Tuna'nın görevlendirdiği ekip tarafından hazırlanan ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan 16 sayfalık raporda yer alan bilgiye göre, 6 Ocak 2011 tarihinde 155 polis imdat telefonuna şivesini değiştirip kendisini Ali Tekin olarak tanıtan bir kişinin Şırnak'tan 80 kilo eroin getirildiği ve İstanbul'a götürüleceği yönündeki ihbarın detaylarına inildi. Raporda yer alan bilgilere göre, polis haber merkezine son günlerde sık sık asılsız bomba ihbarları nedeniyle durumdan şüphelenen görevli, ihbarcıyı telefonda oyalayıp polis ekiplerini bölgeye sevk etti. Ankesörlü telefondan uyuşturucu kaçırılacağı bilgisi veren ve kendini Ali Tekin olarak tanıtan ihbarcı polis ekipleri tarafından yakalandı. İhbarcı gelen ekiplere kimliğini göstererek kendisinin Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser E.S. olduğunu açıklayarak, 'istihbarı çalışma yapıyorum, şüpheli şahısları takip ediyorum' diyerek kendini savundu.

AVCI'NIN ODASI ARANIRKEN GÖRÜLDÜ

Vali Güngör Azil Tuna tarafından görevlendirilen soruşturma ekibi, sahte ihbarla ilgili olarak görevlilerin tek tek bilgisine başvurdu. Olayla ilgili ifadesi alınan Eskişehir Emniyet Müdür Yardımcısı Abdülkadir Kutlu, İstihbarat Şubede görevli Başkomiser E.S.'nin 'bu tür asılsız ihbarlar dışında benzer şüpheli hareketlerinin olup olmadığı yönündeki soruya, Hanefi Avcı görevden alındıktan sonra Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında makam odasında arama yapıldığı günü kast ederek şu yanıtı verdi:

"İl Emniyet Müdürlüğü'ne vekaleten baktığım dönemde, Ankara'dan gelen ekip tarafından savcı gözetiminde arama yapılırken, odanın makam tarafında bulunduğunu gördüm. Orada bulunması için kendisine yazılı ve sözlü bir talimatım olmamıştı."

AYNADAN BULUNDU

Bunun üzerine valinin görevlendirdiği uzmanlar, Hanefi Avcı'nın makam odasının arandığı güne ait kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Binlerce dakika görüntü kare kare, günler süren bir araştırma ile izlendi. Ankara Terörle Mücadele ekiplerinin Avcı'nın makam odasında arama yaptığı ve sonradan konulduğu anlaşılan ses kasetlerin yer aldığı çantanın bulunduğu sırada, bir kişinin kendisini gizlemeye çalıştığı fark edildi. Bunun üzerine görüntüler dondurularak tekrar tekrar izlendiğinde kamera kaydına girmemek için kaçan ve kendisini gizleyen kişinin görüntüsünün odadaki aynaya yansıdığı fark edildi. Kare kare dondurulan kayıtta kendini gizleyen ve aynaya görüntüsü yansıyanın, sahte ihbar ile gündeme gelen Başkomiser E.S. olduğu anlaşıldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN EVİ ÇIKTI

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Boşkomiser E.S.'nin eroin bulunduğu yönünde ihbar yaptığı adresteki evin üniversite öğrencisi K.Ç.'e ait olduğu belirlendi. Ç.'in telefonunun da, 1 yıl 6 ay 9 gün süreyle organize suç örgütü üyesi olarak istihbari amaçlı dinlendiği anlaşıldı. Üniversite öğrencisinin o dönem Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan E.K.'nin kız arkadaşı olduğu da ortaya çıktı. Sahte uyuşturucu ihbarı ile asıl hedefin Şube Müdürü Keçe olduğu bildirildi.

SORUŞTURMA İSTENDİ

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı sunulan soruşturma raporunun sonuç bölümünde, görevliler hakkında 'suç delillerini yok etme, gizlime veya değiştirme, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, suç uydurma, başkasına ait kimlik bilgilerinin kullanılması, görevi kötüye kullanma, resmi belgelerin düzenlenmesinde yalan beyan, resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, haberleşmenin gizliliğin ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi veya kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçlarından hukuki süreç başlatılması istendi.

Lütfü KARAKAŞ/EDİRNE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber