Başasistanlık yazılı sınavı ertelendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2014 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başasistanlık yazılı sınavı ertelendi

Başasistanlık Sınavı Hakkında Duyuru

Bakanlığımız eğitim ve araştırma hastanelerindeki başasistan ihtiyacının karşılanması maksadıyla 09.11.2014 tarihinde yapılması planlanan yazılı bilim sınavı, sınav kapsamı ile ilgili ek çalışmalar yürütüldüğünden, 11.01.2015 tarihine ertelenmiştir. Sınav süreci ve işleyişi ile ilgili bilgileri www.saglik.gov.tr ve 01.12.2014 tarihi itibariyle www.meb.gov.tr sayfalarından takip edebilirsiniz.

A-Sınav Bilgileri

1- Sınav Tarihi, Günü ve Saati : 11.01.2015 Pazar günü saat 10.00

2- Sınavda Sorulacak Soru Sayısı : Yapılacak bilim sınavında 100 soruluk çoktan seçmeli (5 seçenekli) testlerden oluşan A ve B kitapçığı kullanılacaktır.

3- Sınav Süresi : 110 dakika.

4- Sorulacak Soru ve Cevapları :Bilim sınavında sorulacak soru ve cevap anahtarı 13.01.2015 günü www.saglik.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.

5- Sınav Sonuçlarının Duyurulması : Bilim sınavı sonuçları 09.02.2015 günü www.saglik.gov.tr ve www.meb.gov.tr adreslerinde duyurulacaktır.

6- Sınavın Yapılacağı İl : Bilim sınavı Ankara'da yapılacak olup sınav yerleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecektir.

B-Sınav Giriş Belgesi Onaylanması

7- Sınav Giriş Belgesi: Sınav başvurusunu kesinleştirmiş olan adaylar 02.01.2015 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden sınav giriş belgelerini alacaklardır.

8- Sınav Giriş Belgelerinin Onaylanması: www.meb.gov.tr internet adresinden sınav giriş belgesini alan başvuru sahibi son 6 ay içerisinde çekilmiş bir resmini sınav giriş belgesine yapıştıracaktır. Bu işlemden sonra sınav giriş belgesini görev yaptığı kurum amirine onaylatacaktır. Herhangi bir nedenle aktif görev yapmayan başvuru sahipleri ise sınav giriş belgelerini bulundukları il sağlık müdürlüğüne onaylatacaklardır.

9- Sınav giriş belgelerinin onaylatılmasında başhekim-dekan-sağlık müdürlüğü yetkilisinin adı, soyadı, unvanı, onay tarihi ve mühür bilgileri açık, okunur şekilde olmasına özen gösterilecektir.

10- Sınav başvuru belgesi, resimsiz ve tasdiksiz olan adaylar sınava alınmayacaklardır.

C-Sınav İtirazları

11- Sınav Sorularına İtirazlar: Adaylar sınav sorularına itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayınlanmasından itibaren (13.01.2015) en geç 5 iş günü içerisinde Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yapabileceklerdir.

12- Sınav Sonucuna İtirazlar: Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, sınav sonuçlarının www.meb.gov.tr ve www.saglik.gov.tr internet adreslerinden yayınlanmasından itibaren 10 gün içerisinde, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yapacaklardır.

13- İtirazların Değerlendirilmesi: Süresi geçtikten sonra yapılacak itirazlar ile adayın TC kimlik numarası ve imza olmayan dilekçeler ve faks ile yapılan itirazlar değerlendirilmeyecektir.

D-Sözlü Bilim Sınavı

14- Sözlü Bilim Sınavına Katılacaklar: Sözlü bilim sınavına,yazılı bilim sınavından 60 ve üzeri puan alacak adaylar katılacaklardır. Sözlü sınav tarihi, yazılı bilim sınavının bütün aşamaları ile birlikte sonuçlandırılması sonrasında Bakanlık internet sayfasından adaylara ayrıca duyurulacaktır.

- İlan edilen süre içerisinde başvurup, başvurusu uygun görülen adaylar sınava alınacak olup, tekrar sınav başvurusu alınmayacaktır.

- Başvuruda bulunan uzman tabiplerin, Başasistanlık Sınavı ile ilgili başvuru koşullarını sağlamadıklarının sonradan tespit edilmesi halinde bu kişilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

- Sözlü sınav tarihine kadar geçerli yabancı dil belgesini Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne sunmaları koşulu ile başvuru yapan adaylardan,

v Yabancı dil belgeleri olmayan,

v Sundukları yabancı dil belgesi Yönetmelikteki 5 yıl şartını sağlamayan,

v Sundukları yabancı dil belgesi Yönetmelikteki 60 puan barajını sağlamayan,

Adayların yazılı bilim sınavına girmelerinde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

* Başvurusu uygun görülen adaylardan sınav ücretini yatıramayanların, 21.11.2014 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Bakanlık Şubesi nezdinde bulunan TR 940001002532054952135052 Iban nolu hesabına (Aday Adı Soyadı, Kimlik No, Adres Bilgileri ile) sınav ücretini yatırıp, alındı dekontunu 28/11/2014 tarihine kadar Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Mithatpaşa Caddesi No: 3 B Blok Oda no: 15 adresine elden veya kargo yolu ile ulaştırmaları gerekmektedir.

aşasistanlık Atama Sınavı Başvurunuzun kesin sonucu için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber