Yusuf Tekin'den yönetici atamada U dönüşü sinyali

Yönetici atamada getirdiği sistemle, eğitim kurumlarını liyakatsiz insanlara teslim eden MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, bu yönetici atamada sınavdan bahsetti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Kasım 2014 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yusuf Tekin'den yönetici atamada U dönüşü sinyali

Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin ile görüştü. Görüşmeye dair detayları Koncuk bir açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, iki husus dikkat çekmektedir.

Birincisi: 1 yıl önce "okul müdürlüğü asıl bir görev değil 2. görevdir" diyen MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, İsmail Koncuk'a şunu teklif etmektedir: "Yöneticilerin genel idare sınıfına alınması konusuna nasıl bakıyorsunuz?"

İkincisi ise liyakatsiz yönetici atamaya imkan veren kanuni düzenlemedir. Bu yılın başında kanuna eklenen maddeyle yürürlüğe konulan sistemde, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile yönetici ataması yapılmıştı. Sistem sayesinde, sadece sendikaya/bürokrasiye/siyasete kul olmuş kimseler okul müdürü yapıldı. İşte şimdi sayın Müsteşar, yönetici atamada sınav sistemi getirmeyi düşündüğünü belirtmektedir.

Tabi tüm bu U dönüşlerin bir iyiniyetten kaynaklandığını düşünmüyoruz.

Bir süredir, Başbakan Ahmet Davutoğlu liyakat vurgusu yapmaktadır. Atamalarda kayırmacılık olmaması gerektiğini, ehliyet ve liyakatin esas olması gerektiğine dikkat çekmektedir. Öyleki en son açıklamasında, Başbakan Davutoğlu, denetim elemanının denetime gittiği yerde patronun çayını içmesinin haram olduğunu bile belirtmişti.

İşte Yusuf Tekin'deki U dönüşünün sebebi de bu vurgulardır. Sadece Allah'a kul olması gereken insanları getirdiği sistemle siyasete/bürokrasiye/sendikaya kul yapan adam şimdilerde sınavdan bahsetmektedir.

Sayın Başbakan ve ekibinin, Yusuf Tekin'deki bu gelişmeyi fark edeceklerini düşünüyoruz.

İşte İsmail Koncuk'ın aktardığı izlenimler

"Görüşmede yönetici atamada yaşanan torpil ve rezaletin de ele alındığını bildiren Genel Başkan İsmail Koncuk, Müsteşar Yusuf Tekin'in yöneticilerin genel idare hizmetleri sınıfında değerlendirilmesi için çalışma yapacaklarını bildirdiğini söyledi. Koncuk şöyle konuştu: "Müsteşar, yöneticilerin genel idare sınıfına alınması konusuna nasıl baktığımı sordu. Ben de, bunun bizim yıllardır savunduğumuz bir anlayış olduğunu, ancak bizim arkadaşlarımız yöneticilikten ekarte edildikten sonra mı bunu düşündüklerini sordum. Müsteşar, mağdur olan yöneticilere de bu hakkı verebileceklerini söyledi. Bunun üzerine destek verebileceğimizi, ancak taslak halinde iken görüşlerimizin alınmasını, bu görüşlerimizin yansıtılmasını ve sınav şartıyla kabul edeceğimizi ifade ettim. Bu şekilde bir çalışma kabul görürse ve anladığımız anlamda sınavla olursa- mülakat değil elbette- yöneticilik 2. görev değil, asıl görev olarak kabul edilecek. Özetle, Müsteşar Yusuf Tekin yöneticilerin genel idare hizmetleri sınıfında değerlendirilmesi için çalışma yapacaklarını, görüşlerimize başvurulacağını, yani yöneticiliğin 2. görev kapsamından, asıl görev kapsamına alınacağını, bunun sınavla yapılacağını söyledi. Mülakatın tamamen kaldırılması gerektiğini, sağlam bir yönetici sistemi getirmeden MEB'in bir yere varamayacağını ifade ederek, yöneticiliğin 2. görev kapsamından çıkarılması çalışmasına destek vereceğimizi söyledim. 'Mağdur edilenlere de bu hak verilmelidir' dedim. Şu an düşünce aşamasında. Bekleyelim, görelim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber