'Kampüste tecavüz' iddiasına yalanlama

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, kampüste bir kız öğrenciye tecavüz edildiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2014 18:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
'Kampüste tecavüz' iddiasına yalanlama

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar ile birlikte Rektörlük binasında basın toplantısı düzenledi.

Uçar, sosyal paylaşım sitelerinde üniversite kampüsü içinde bir öğrenciye tecavüz edildiğine yönelik iddialar yer aldığını söyledi.

Sosyal paylaşım sitelerinde yayılan asılsız haberlerin öğrencilerin huzurunu kaçırdığını ifade eden Uçar, şunları kaydetti:

"Özellikle sosyal paylaşım siteleri kullanılmak suretiyle Bozok Üniversitesi kampüs alanı içerisinde sözde 'üniversite öğrencisi bir bayana dört kişi tarafından tecavüz edildiği, bu olaydan dolayı mağdur bayanın hayati tehlike şüphesiyle hastanede yattığı, öğrencilerin üniversitede hayatlarından endişe duyduklarına' ilişkin paylaşımların yapıldığını tespit ettik. Tedbir alınması ve bununla ilgili üniversite yönetimini duyarlı hale getirmek için 12 Kasım'da üniversite kampüsünde basın açıklaması, yürüyüş tarzı eylemlerin planlandığı bilgisine ulaştık. Konu ile ilgili yurtlarda kalan kız öğrencilerimizi bilgilendirmek için dün akşam 23.30 civarında kız yurdunu ziyaret ettik."

Üniversitedeki öğrencilerin kendilerine ailelerin emaneti olduğunu anlatan Uçar, "Sosyal medyada yayılan bir kız öğrenciye tecavüz edildiği iddiaları tamamen asılsızdır. Emniyet ve savcılık kayıtlarında herhangi bir müracaat ve işlem olmadığını öğrencilere aktardık. Öğrencilerimizin huzur içerisinde eğitim görmeleri bizim en öncelikli görevimizdir" dedi.

Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar ise kendilerine, savcılığa intikal eden herhangi bir tecavüz olayının olmadığını belirterek, "Bu tamamen yalan ve uydurma bir haberdir. İnşaat işçilerinin üniversite içerisindeki tacizi ile ilgili kesinlikle hiçbir müracaat yok. Bazı kötü niyetli, üniversitenin eğitim ve huzur ortamını bozmak isteyen öğrencilerin çalışmaları olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber