5 polis için tutuklama kararı çıktı

Aralarında TÜBİTAK'ın önemli birimlerinde görev yapan uzmaların da yer aldığı bazı kişilere yönelik usulsüz telefon dinlemesi yapıldığı iddiasıyla başlatılan adli soruşturmada, dinlemelerin delile dayanmadığı ortaya çıktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Kasım 2014 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 polis için tutuklama kararı çıktı

TOLGA ŞARDAN

Soruşturma savcılığının başvurusu üzerine yasadışı dinleme işlemlerinde imzası olan beş polis hakkında tutuklama kararı verildi.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbrat Dairesi Başkanlığı'nda geçmiş dönemlerde usulsüz telefon dinleme yapıldığı iddialarına yönelik bir süredir devam eden incelemeler kapsamında Ankara Cumhuruyet Başsavcılığı'nca başlatılan adli soruşturma yeni boyut kazandı. İki hafta önce gerçekleştirilen gözaltılar sırasında TÜBİTAK uzmanlarına yönelik usulsüz telefon dinleme işlemlerinin üzerine giden soruşturma savcısı Tekin Küçük, şüphelilerden eski İstihbarat Dairesi çalışanlarından Komiser Seyit Gölcük'ün verdiği ifade sonrasında ikinci aşama çalışmasını başlattı.

Gölcük, sorgusunda TÜBİTAK uzmanlarına yönelik telefon dinleme işlemlerinin MASAK ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nden gelen şikayetler üzerine başlatıldığını anlattı.

Dosyanın TÜBİTAK'la ilgili bölümünde ifade veren diğer şüpheliler de Gölcük'ün verdiği bilgileri destekler biçimde ifade verdi. Savcılık, söz konusu kurumlara TÜBİTAK'la ilgili herhangi bir şikayet olup olmadığını sordu. Her iki kurumdan, geçen hafta gelen ve şikayet bulunmadığı yönündeki olumsuz görüş belirten yazılar sonrasında savcılık, bu kez TÜBİTAK'a yönelik dinleme işlemlerinin yapıldığı dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Bakanlığı'nda görev yapan daire başkan yardımcıları Hasan Ali Okan ve Hüseyin Özbilgin ile şube müdürü Ali Arslantaş ile başkomiser Emre Baykal ve komiser Seyit Gölcük'ün tutuklanması talebiyle mahkeme başvuru yaptı. Mahkemenin tutuklama kararı sonrasında Hüseyin Özbilgin ile şube müdürü Ali Arslantaş, başkomiser Emre Baykal ve komiser Seyit Gölcük tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dosyada yer alan eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Hasan Ali Okan ise henüz yakalanamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber