'Başkan rektöre kızdı, çöp dağları oluştu' iddiası

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampusü'nde çöplerin toplanmamasının, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş arasında yaşanan gerginlikten kaynaklandığı iddia edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Kasım 2014 19:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
'Başkan rektöre kızdı, çöp dağları oluştu' iddiası

Geçtiğimiz günlerde Rektör Prof. Dr. Ali Savaş'ın, kampusa belediyenin ağaç vermediği ile ilgili açıklaması üzerine, Belediye Başkanı AK Partili İrfan Dinç basınla sohbet toplantısında, belediyenin Orman İşletme Müdürlüğü olmadığını, kendilerinin de ağaçları bedeli karşılığında aldıklarını belirtimişti. Başkan Dinç şöyle demişti:

"Bir rektörün çıkıp 'belediye bana ağaç vermedi' demesi son derece hafifliktir. Üniversite kurulmadan biz belediye olarak üniversiteye sosyal tesis yaptık, araştırsınlar, daha üniversite kurulmadan üniversite için sosyal tesis yapan kaç belediye başkanı var. Kampus alanına 118 dönüm arazi verdik. Yaptıkları tüm etkinliklere belediye olarak destek verdik. Biz üniversiteyi önemsedik."

ÇÖPLER ALINMIYOR

Belediye Başkanı ile Üniversite Rektörü arasında yaşanan bu gerginliğin sonucunda kampus alanındaki çöplerin birkaç gündür alınmadığı iddia edildi. Ortaya çıkan çöp yığını görüntüsünün ise bu iddiaları doğrular nitelikte olduğu görüldü. Üniversiteden ve belediyeden bu konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Belediye Başkanı İrfan Dinç'in konu ile ilgili konuşmak istemediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber