Libya'da serbest bırakılan 9 Türk İstanbul'da

Libya'nın Bingazi kenti yakınlarında 31 Ekim'de alıkonulan ve bugün serbest bırakılan 9 Türk vatandaşı, İstanbul'a geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2014 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Libya'da serbest bırakılan 9 Türk İstanbul'da

Bakan Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, sevindirici bir gelişmeyi paylaşmak istediğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Libya'da, Bingazi yakınlarında 31 Ekim'de alıkonulan 9 vatandaşımız az önce sağ salim uçağa bindi ve Türkiye'ye hareket etti. Uçağın saat 20.00 dolaylarında İstanbul'da olması öngörülüyor. Hepimize ve özellikle vatandaşlarımızın ailelerine geçmiş olsun."

9 Türk İstanbul'da

Misurata Havalimanı'ndan hareket eden 9 Türk'ü taşıyan Libya'nın havayolu şirketi Afrikiyah'a ait uçak, Atatürk Havalimanı'na indi.
Türk vatandaşlarının, İstanbul'dan memleketlerine geçeceği öğrenildi.
Libya'yı terk etmek üzere 31 Ekim'de Bingazi'den Misurata'ya hareket eden 9 Türk vatandaşı, yola çıktıktan kısa süre sonra bir grup asker tarafından alıkonulmuştu. Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni 3 Kasım'da arayan bir vatandaşın, Bingazi'de bir restoranda çalışan yakınlarından haber alamadıklarını bildirmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı yetkilileri harekete geçmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber