Başörtü avcısı Profesör, cezaevine giriyor

Fakülte kapısında bekleyip başörtülü öğrencilerin resmini çeken ve onları derslere almayan Prof. Dr. Pekünlü, 2 yıl 1 aylık hapis cezasını çekmek üzere 20 Kasım'da cezaevine girecek. Pekünlü, "öğrenci devamsızlıktan kalmadı" gerekçesiyle infaz durdurma istedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Kasım 2014 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Başörtü avcısı Profesör, cezaevine giriyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nde başörtülü öğrencilerin ''okula girmesini engellediği'' ve onların fotoğraflarını çektiği için verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası kesinleşen Prof. Dr. E. Rennan Pekünlü, 20 Kasım'da cezaevine girecek. Pekünlü, mahkemeye başvurarak infazın durdurulması ve yeniden yargılanma talep etti.

Öğrenim hakkını ihlal

Öğretim üyesi olduğu dönemde, matematik bölümü öğrencilerinden F.N.G'nin, başörtülü olması nedeniyle okula girmesini engelleyerek 'eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği' gerekçesiyle Pekünlü 2 yıl 1 ay hapse çarptırılmıştı. Yargıtay cezayı onadı. Pekünlü, avukatı aracılığıyla, hapis cezası aldığı İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

'Öğrenci devamsızlıktan kalmadı'

Pekünlü, dilekçesinde, öğrencinin atılı suç tarihinde devamsızlığının bulunmadığını gösteren başarı durum belgesini sundu. Mahkemenin mahkumiyet hükmünün "öğrencinin eğitim ve öğretim hakkını engellediği" gerekçesine dayandığını hatırlatan Pekünlü, "suçun unsurlarının oluşabilmesi için eğitim ve öğretim hakkı engellendiğini iddia eden öğrencinin, bu engelleme nedeniyle derslerine devamsızlığının bulunması gerektiğini" ileri sürdü.

'Başarı belgesi aldı, suçsuzum'

Pekünlü, öğrenciye ait EÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen başarı belgesini sunarak, öğrencinin herhangi bir devamsızlığı bulunmadığını iddia etti. Öncelikle mahkumiyet hükmünün infazının durdurulmasını talep eden Pekünlü, yargılamanın yenilenmesi talebinin kabulünü, ardından yeniden yapılacak yargılama sonucunda beraatini istedi.

Anayasa Mahkemesi reddetti

Prof. Dr. Pekünlü, daha önce de Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş, AYM de başvuruyu "açıkça dayanaktan yoksun" gerekçesiyle reddetmişti. Bunun üzerine Pekünlü, "adil yargılanmadığı" gerekçesiyle AİHM'e başvurmuştu. Bu başvuru henüz sonuçlanmamışken, iki hafta önce de "infazının geçici tedbir yoluyla durdurulması" talebiyle AİHM'e bir kez daha başvuruda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber