Anaokulundaki ölüme dört yıl sonra ceza geldi

İzmir'in Çiğli ilçesinde, dört yıl önce anaokulunda temizlik görevlisi olarak çalışırken çeşme üzerine monte edilmiş mermerin üzerine düşmesiyle hayatını kaybeden Selda Ergün'ün mahkemesinde, anaokulu işletme sahibi 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2014 10:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Anaokulundaki ölüme dört yıl sonra ceza geldi

Ergün'ün ailesi, anaokuluna 203 bin lira maddi ve manevi tazminat davası açtı. Çiğli'de bir anaokulunda, 2010 yılında temizlik görevlisi olarak çalışırken üzerine mermerin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 29 yaşındaki Selda Ergün'ün, Karşıyaka 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması görüldü. Bilirkişi raporunda, kazaya neden olayda, blok ve taştan oluşan mermer çeşmenin duvar bağlantısının tam olarak yapılmadığı, gövdenin sadece kurna kısmına yapıştırılmasıyla yetinildiği, duvara sabitlenmesi ile ilgili gerekli özenin gösterilmediği belirtildi.

Duruşmada, işletme sahibi Metin B.'nin, anaokul olarak kiraladığı ve kullandığı binanın bahçesi içerisinde daha önce konulmuş olan mermer blok duvara sabitlenip sabitlenmediğini kontrol etmediği belirtildi. Ölümü sırasında Selda Ergün'ün çamaşır yıkama talimatını Metin B.'nin, verdiğine dair bir kanıta ulaşılamamış ise de, Metin B.'nin anlatımına göre masa ve sandalyelerin elde yıkanmasını görmesine ve bir ip gerildiğini belirlemesine karşı bu ipin bağlantı yerlerin sabit olup olmadığını kontrol etmediği, gerekli dikkat ve özeni göstermediği belirtildi. Mahkeme heyeti, bu ihmal ve gerekçeler sonucu, tali kusurlu olan Metin B.'ye önce iki yıl hapis cezası verdi. Metin B.'nin duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezası 1 yıl 8 aya indirildi.

AİLE TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Mahkemenin sonuçlanmasının ardından, Selda Ergün'ün yakınları da olayın peşini bırakmadı. Yakınlarının, anaokuluna, 203 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtıkları öğrenildi.

OLAY NASIL OLDU

Olay, 2010 yılı mayıs ayında, İzmir'in Çiğli ilçesinde faaliyet gösteren bir anaokulunda meydana geldi. Anaokulunda temizlik görevlisi Selda Ergün, bahçedeki çeşmenin bulunduğu bölgede temizlik yaptığı ve masa örtülerini ipe serdiği sırada, çeşme üzerindeki yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde ve onlarca kilo ağırlığındaki mermer blok yerinden çıkarak Ergün'ün üzerine düştü. Bir çocuk annesi Selda Ergün, olay yerinde hayatını kaybetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber