Okul binasındaki patlamaya soruşturma

Manavgat'ta bir ilkokulda meydana gelen patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2014 16:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Okul binasındaki patlamaya soruşturma

Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, ilçedeki bir ilkokulda yaşanan patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Sarıdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul bahçesinde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan ek binada 16 Kasım Pazar günü saat 11.30 sıralarında patlama meydana geldiğini hatırlattı.

Kantin işletmecisi Hasan Durşan'ın pazartesi gününe hazırlık için okul binasına geldiğini anlatan Sarıdemir, "Elektrik düğmesini açtığı zaman gaz sıkışması yüzünden bir patlama meydana geliyor. Patlama, kantinde bulunan 12 kiloluk bir tüpten sızan gaz kaçağından kaynaklanıyor" dedi.

Patlamada kantin işletmecisinin yaralandığını belirten Sarıdemir, yüzünde ve ellerinde ikinci derece yanık oluşan Durşan'ın tedavisinin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürdüğünü dile getirdi.

Sarıdemir, patlamanın meydana geldiği binada 4 sınıfın olduğunu, öğrencileri pazartesi günü ortaokul binasındaki boş dersliklere aldıklarını belirterek, patlamadan sonra eğitimde herhangi bir aksaklık yaşanmadığını vurguladı.

Okulda patlama

Bina tekrar yapılana kadar öğrencilerin eğitiminin ortaokuldaki dersliklerde süreceğini ifade eden Sarıdemir, "Olayla ilgili idari soruşturma başlatıldı. İl Müdürlüğümüzden iki müfettiş görevlendirildi. Soruşturma devam ediyor. Adli olarak da emniyet müdürlüğümüz, savcılığımız çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

- Okulun kolonlarında hasar oluşmadı

Okul bahçesinde itfaiye ve belediye ekiplerince temizlik yapıldığını kaydeden Sarıdemir, şöyle konuştu:

"Patlamayla okul bahçesine saçılan molozlar temizlendi. Bina içinin temizliği ise devam ediyor. İl müdürlüğümüzden ve Bayındırlık İl Müdürlüğünden gelen teknik ekipler tarafından incelemeler yapıldı, raporlar hazırlandı. Okulumuzun kolonlarında bir hasar olmadığı, birinci katta duvarların patladığı, ikinci kattaki duvarların da kısmen hasar gördüğü belirlendi. Şu an binanın çevresi güvenlik amaçlı bariyerlerle çevrildi. Binanın yüzeyine de brandalarla kapatıldı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber