MAÜ'den 'operasyon' açıklaması

MAÜ Rektörlüğü, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmaya ilişkin, "Üniversitemizin kurumsal kimliğine karşı yalan haberlerle yayılan yanlış bir bilgilendirme söz konusudur. Gayrı insani, gayrı ahlaki ve gayrı İslami birçok yanlış bilginin gerek şahsi gerek ideolojik gerekçelerle gündeme dahil edildiği gözlenmektedir" açıklamasında bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2014 17:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
MAÜ'den 'operasyon' açıklaması

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörlüğü, üniversitedeki yolsuzluk iddialarına ilişkin, "Üniversitemizin kurumsal kimliğine karşı yalan haberlerle yayılan yanlış bir bilgilendirme söz konusudur. Gayrı insani, gayrı ahlaki ve gayrı İslami birçok yanlış bilginin gerek şahsi gerek ideolojik gerekçelerle gündeme dahil edildiği gözlenmektedir" açıklamasında bulundu.

Rektörlükten yapılan açıklamada, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla üniversitenin bazı birimlerine yapılan, gözaltı ve ifadeye çağrılma işlemlerinin, daha önce başlatılan bilgi ve belge toplama amaçlı ilk sürecin devamı niteliğinde olduğu belirtildi.

"Bu itibarla, kamuoyunda, özellikle internet medyası ve sosyal medya aracılığıyla üniversitemizin kurumsal kimliğine karşı yalan haberlerle yayılan yanlış bir bilgilendirme söz konusudur. Örnek olarak, üniversitemiz rektörünün makam odasının arandığı hatta gözaltında olduğu yönündeki haberler tamamen asılsızdır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Üniversiteye operasyon: 68 gözaltı

"Bu duyuruda tamamına yer verilemeyecek derece gayrı insani, gayrı ahlaki ve gayrı İslami birçok yanlış bilginin gerek şahsi gerek ideolojik gerekçelerle gündeme dahil edildiği gözlenmektedir. Son 3 yılda farklı kılıflar ve suretlerle görünür kılınan, mahiyeti itibarıyla değişmeyen bu öfkenin nedenini anlamakta güçlük çekmekteyiz."

Üniversitenin ülkede hayata geçirilen, hassas bir dengede devam eden demokratikleşme ve özgürlüklerin genişlemesi anlamında barış sürecine yaptığı katkılarla gündeme geldiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitemizin kurumsal kimliğine karşı yapılan bu saldırıların iç yüzünün günü geldiğinde aydınlanacağına şüphe bulunmamaktadır. Adli kurumlarca yürütülen sürecin en kısa zamanda sonuçlanması ve gerçeklerin ortaya çıkması temennimizdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber