İMD'yi gören Bakan, Devlet Arşivlerini görmedi

İş ve Meslek Danışmanlarının sorununu çözen Faruk Çelik, Devlet Arşivlerinde yaşanan benzer bir sorun için bir şey yapmadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Kasım 2014 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İMD'yi gören Bakan, Devlet Arşivlerini görmedi

Bilindiği üzere, kadroya geçen İş ve Meslek Danışmanlarının maaşlarında yaşanan kayıp için tedbir alınmış ve ek zam verilmişti.

Ancak, benzer bir sorunun yaşandığı Devlet Arşivlerinde personelin mağduriyetini kimse görmedi.

İŞTE DEVLET ARŞİVLERİNDE ÇALIŞAN PERSONELİN YAŞADOĞI SORUN

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde "Sözleşmeli" olarak çalışmakta iken 02.08.2013 tarih ve 6495 sayılı kanun ile ihdas edilen "Araştırmacı" unvanlı kadrolara ataması yapılan personelin mali haklarında büyük kayıplar meydana gelmiştir.

Mevcut halde "Araştırmacı" kadrosuna atanan bu personelin bulunduğu derecesine göre gelir kaybı 800 TL'dir.

Sözü edilen personel, bütün girişimlere rağmen 20.02.2014 tarih ve 6525 sayılı Kanun'nun "Araştırmacı" kadrosunun mali koşullarında iyileştirme öngören 41. Maddesi kapsamında alınmamış ve mağrudiyetinin devamına göz yumulmuştur. Benzer bir şekilde 6552 sayılı kanunla da bir düzenleme yapılmamış ve yok sayılmaya devam edilmiştir.

Halbuki sözü edilen 6495 sayılı kanunla kadro imkanına kavuşturulan İş ve Meslek Danışmanları'nın karşı karşıya kaldığı maddi kayıplar, 6552 sayılı kanunun 68. Maddesinde 657 sayılı kanunun 152. Maddesinde düzenlenen Özel Hizmet Tazminatı oranlarında değişikliğe gidilmek suretiyle telafi edilmişdir. Bu imkanın Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan "Araştırmacı" unvanlı personelden esirgenmesi anlaşılır bir durum değildir.

27.06.1989 tarih ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 11. Madesinin üçüncü fıkrasındaki "Müdür yardımcısı" ifadesinden önce gelmek üzere "6495 sayılı kanun hükmünce 'Araştırmacı' unvanlı kadrolara atanan veya atamış sayılanlar ile" ibaresinin

657 sayılı kununun 152. Maddesinin 'II-Tazminatlar' kısmının "A) Özel Hizmet Tazminatı" bölümünün (n) bendinde "Türkiye İş Kurumu ve İş ve Meslek Danışmanları" ibaresinden sonra gelmek üzere "Başbakanlık Merkez Teşkilatı'nda Araştırmacı" ibaresinin eklenmesinin yerinde olacağı değerlendirilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber