Devlet memuru gaspçıya 6 yıl hapis

KAYSERİ'DE gece yarısı bir kadının çantasını ve cep telefonunu zorla alıp kaçan biri devlet memuru iki kişi 6'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Kasım 2014 10:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Devlet memuru gaspçıya 6 yıl hapis

Kayseri 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında devlet memuru tutuklu sanık Yavuz Altuntaş ile şikayetçi kadın Figen K. hazır bulunurken, basit cinsel saldırı suçundan Sivas'ta tutuklu diğer sanık Muammer Yaman görüntülü konferans sistemi ile katıldı. Figen K. verdiği son ifadesinde, 12 Ağustos 2014 günü gece 02.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan annesinin evine gittiği sırada bina önünde iki kişinin saldırısına uğradığını söyledi. Figen K., "Biri ağzımı kapatıp, diğeri yere düşürdü. Cep telefonum ile çantamı alıp, kaçtılar" dedi.

ÖNCE 12, SONRA 6 YIL

Cumhuriyet Savcısı, 2 sanığın da 'yağma' suçundan cezalandırılmasını istedi. Sanıklardan Muammer Yaman olayla ilgisi olmadığını öne sürerken, sanık Yavuz Altuntaş ise olay gecesi alkollü olduğunu, ne yaptığını hatırlamadığını ve pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda her iki sanığı 'gece vakti yağma' suçundan 12'şer yıl hapse mahküm etti. Etkin pişmanlıktan faydalanan sanıkların cezası yarı yarıya indirilerek, 6'şar yıla düşürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber