Savcılık'tan MAÜ operasyonu açıklaması

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, MAÜ'de yürütülen soruşturma kapsamında rektör, rektör yardımcıları ve dekan odalarında arama yapılmadığını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2014 14:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Savcılık'tan MAÜ operasyonu açıklaması

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin Artuklu Üniversitesi'ndeki (MAÜ) yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, rektör, rektör yardımcıları ve dekan odalarında arama yapılmadığını bildirdi.

Başsavcı Özel, yaptığı yazılı açıklamada, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık, Kamu İhale Kanununa muhalefet, denetim görevinin ihmali, zimmet, rüşvet almak ve vermek, gizli bilgilerin açıklanması" suçlarından başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Başsavcılığın talimatıyla dün bir çok ilde eş zamanlı operasyon yapıldığını kaydeden Özel, bazı yerel ve ulusal basında rektör, rektör yardımcıları ile dekanların odalarının arandığına ilişkin yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Operasyonda sadece olaya karıştığı iddia edilen bir kısım görevlilerin odalarında arama yapıldığına dikkati çeken Özel, devam eden soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında başsavcılıkça kamuoyuna bilgi verileceğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber