KPSS ile icra memuru alımında yaş şartı hatası

KPSS kılavuzunda İcra Memuru için yaş hatası

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Kasım 2014 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS ile icra memuru alımında yaş şartı hatası

2014/2 KPSS tercihleri devam ediyor. Memurlar.net olarak her zaman olduğu gibi adayların mağdur olmaması için hataları ele almaya devam ediyoruz.

Özel şartlara sahip olmaktaki genel kural

Şimdiye kadar yayımlanan (ve şimdiki dahil) KPSS kılavuzlarına baktığımızda hep şunu gördük: Tercih edilecek kontenjanın şartları, tercihlerin son günü taşınmalıdır. Yani gerekli şartlara son gün sahip olmayan adaylar tercih yapamaz, tercih yapıp yerleşse dahi kurum tarafından atamaları yapılmaz.

Örneğin, ehliyet aranan bir kontenjan için ilgili belgenin tercihin son günü sahip olunması gerekir. Ya da yaş şartı varsa tercihlerin son günü o yaşın bitirilmemiş olması gerekir.

2014/2 kılavuzundaki hatalı hüküm

"2.5.İCRA MEMURU

Bu kadroyu tercih edecek adayların, Sosyal Güvenlik Kurumu İcra Memurları Yönetmeliği madde 5/b gereğince, 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.(Öğrenim şartını taşıyan bunun yanında 18 Kasım 1984 ve sonrası doğanlar bu kadroyu tercih edebilirler. 17 Kasım 1984 tarihinde ve öncesinde doğanlar 30 yaşını doldurduğundan bu kadroyu tercih edemezler.)"

Buradaki hata nedir?

Tercihler 17-26 Kasım arasında olacaktır. Yani icra memurluğu için 30 yaş şartını doldurmamış olmak şartı ilk tercih günü olan 17 Kasımda değil, son tercih günü olan 26 Kasım için aranmalıdır. Kılavuzu hazırlayan Devlet Personel Başkanlığı bu hükmü tekrar değerlendirerek gerekli değişikliği yapmalıdır.

Diğer taraftan Sosyal Güvenlik Kurumu İcra Memurları Yönetmeliğinde söz konusu bu düzenleme "b) Başvuru tarihi itibarı ile 30 yaşını bitirmemiş olmak," şeklinde yer almıştır. Buradaki başvurudan kasdın, KPSS tercih başvurularının alındığı gün olarak algılanması yanlış olur. Bu olsa olsa ancak atama sırasında aranabilir. Danıştay kararı da bu yöndedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber