TÜBİTAK'tan bilimi toplumla buluşturacak çağrılar

- TÜBİTAK'ın, bilimi toplumla buluşturmayı, doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" ve "4007 Bilim Şenliği Destekleme" çağrılarına 26 Aralık'a kadar başvurulabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2014 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK'tan bilimi toplumla buluşturacak çağrılar

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK), bilimi toplumla buluşturmayı, doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" ve "4007 Bilim Şenliği Destekleme" çağrılarına, 26 Aralık'a kadar başvurulabilecek.

Okul öncesi çocukları, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul, üniversite öğrencileri, öğretmenler ve öğretmen adayları ile kamu personeline yönelik "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrı Programı" ile bilimsel bilginin toplumla buluşturulması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır biçimde aktarılmasını gözeten 4004 çağrı programı projelerinde, katılımcıların basit bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi bekleniyor.

Çağrı kapsamında hazırlanan program veya etkinliklerin gözlem, oyun, drama, spor, ölçme ve değerlendirme, online etkileşim ve uygulamalar ile atölye, grup, saha ve deneysel çalışmalardan bir ya da birkaçını içermesi isteniyor.

- "Kamu kurumları da başvurabilecek"

"4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı" ile bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş kitlelere ulaştırılması ve bilimle teknoloji arasındaki etkileşimin algılanmasını amaçlanıyor. Program kapsamında sergi, yarışma, sahne şovları, gösteri, söyleşi, tematik bilim oyunları, atölye ve laboratuvar çalışmaları gibi etkinliklerle katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi hedefleniyor.

Proje önerilerinin mühendislik, teknoloji, doğa, tıbbi, tarımsal, sosyal ve beşeri bilimler alanlarından bir veya birkaçını kapsaması gerekiyor. Planlanan etkinlikler gözlem, oyun, drama, yarışma, tiyatro, sergi, gösteri, söyleşi, seminer, panel gibi etkinliklerden bir veya birkaçını içerebiliyor.

Bilim şenliği destekleme programına, büyükşehir il ve ilçe belediyeleri ile kamu kurum ve kuruluşları da başvurabiliyor. En az lisans derecesine sahip olan ve projenin yürütüldüğü kurum ya da kuruluşta tam zamanlı personel kadrosunda bulunanlar programda proje yürütücüsü olabiliyor.

Çağrı programlarına TÜBİTAK'ın internet sitesinden 26 Aralık 2014'e kadar başvurulabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber