Vekilden örnek davranış...

Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, başlattığı kampanya çerçevesinde dağıtılmak üzere 170 bin kitabı ilçe teşkilatlarına teslim etti.

'Her eve bir kitap' kampanyası çerçevesinde mahallelerde ev ev dağıtılacak olan kitapların dağıtımına, AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı tarafından başlandı. Kampanyanın hazırlanmasında öncülük eden ve 170 bin kitabın hazırlanarak, ilçe teşkilatlarına dağıtılmasını sağlayan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, dağıtımın ilk başlatıldığı yer olan Yıldırım İlçe Teşkilatı'nda kampanya hakkında bilgi verdi. 'Kütüphaneler Haftası'nda yaptığı araştırmalara göre, Türkiye'deki kitap okuma alışkanlığının çok düşük olduğunu belirten Hıdıroğlu, "Türkiye az kitap okuyan bir ülke olduğu için böyle bir girişimde bulundum ve gündeme getirmek istedim. Meclis'te bir konuşma yaparak, kitap okumanın önemini vurguladım ve böyle bir çalışma başlattım. Bu çerçevede halka ulaşıp, bilinçlendirilmesi ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için bir kampanya başlattım. Bursalılık bilincini aşılamak için, bu konuları içeren bir çalışma yürüttük ve bu anlamda 3 kitap belirledik. 'Benim Bursalarım ve Bursa İkindileri' adlı kitaplarımızda, Bursa'nın tarihi yönünü öne çıkaran küçük hikayeler ile içerdiği bilgilerle, her kesimin faydalanacağı kitaplar oldu. Aynı zamanda bu kitaplarda herhangi bir siyasi düşünce, ideoloji ve dini fikri içeren bir konu yok. Ayrıca, öğrencilerimizin faydalanabileceği, 'Başarının Yolları' adlı bir kitap var ki, bu da öğrencileri başarıya taşıyabilecek, konuların bulunduğu bir kitap oldu. Bu kitapları 'Her eve bir kitap' kampanyasında dağıtmak üzere bastırdık ve Bursa'ya 170 bin adet kitap getirdik. Bu kitapların ilk planda dağıtılması için ilçelere paylaştırdık. Yıldırım İlçemiz'e de 26 bin adet kitap verdik. Bu kitapların dağıtımını Bursa'da ilk Yıldırım İlçe Başkanlığımız başlatmış oldu. İlçe yönetimimiz, meclis üyelerimiz, kadın kolları ve gençlik kollarımız bu kitapları mahallelerde dağıtacak. Bu hizmet çok büyüktür ve kitap okuma oranını arttırarak, kitap okuyan kültürlü bir toplum oluşmasında katkısı olacaktır. Bu organizasyonu genişleterek ileride daha büyük kitlelere ulaşacağız" dedi.

AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı Başkanı Şakir Ermiş de, cehaletin ilacının bilgi, bilginin kaynağının da kitap olduğunu ifade ederek, "Biz de milletvekilimizin bu hizmetine öncülük ederek, evlere ve halkımıza tüm teşkilatımızla birlikte, bu kitapları gereken yerlere ulaştıracağız. Hazırlıklarımızı yaptık. Bu kitapları kütüphanelere ve evlere ulaştıracağız. Kampanyada bize destek olacak sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı Başkanı Şakir Ermiş ve teşkilattaki diğer görevliler, Umurbey Mahallesi'nden başlayarak, kitapları ev ev gezerek dağıtmaya başladı. Dağıtımın diğer mahallelerde de koordineli şekilde sürdürüleceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber