CHP: Sözleşmeli öğretmenliğe son verilsin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, "İş güvencesi olmayan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir" dedi.

Gazalcı, parlamentoda yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sözleşmeli öğretmenlere yaz aylarında da ücret ödeneceğini açıkladığı, sonradan Maliye Bakanı'nın ekonomik nedenlerle bu ödemenin yapılamayacağını söylediğini, ancak gelen tepkiler üzerine yaz dönemi ücretlerin ödeneceği sözünün verildiğini ve halen öğretmenlerin kadroya geçirilme çabalarının sürdüğünü kaydederek, "Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması başlatarak, öğretmenleri her türlü güvenceden yoksun bırakan AK Parti Hükümeti bu uygulamayı da eline ayağına dolaştırmıştır. Daha önceden söz vermesine karşın, önlisans bilgisayar öğretmenlerini kadroya geçirme çalışmaları dışında tutarak, yaklaşık 3 bin kişiyi mağdur etmiştir" ifadelerine yer verdi.

Gazalcı açıklamasında şöyle dedi:

"Bu öğretmenlerin birçoğu olumsuz koşullarda çalışmıştır. Tatillerde ücret almamışlardır. Sigortalarının tam yatmaması nedeniyle sağlık hizmetlerinden yararlanamamış, kendi paralarıyla tedavi olmuşlardır. Ailelerinden kilometrelerce uzakta yolu, hatta suyu olmayan okullarda görev yapmışlardır. Ders saatini doldurabilmek için 4-5 okulda, maaşlarını yol parasına vermek pahasına çalışmışlardır. Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlerin tamamını 4/B kapsamına almalı ve kadroya geçirmelidir. Bu haksızlık kısa sürede giderilmelidir. İş güvencesi olmayan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber