Kolej ve Akademilere sivilleri anlamayan polisler yetiştirildi

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, yeni güvenlik paketiyle kapatılacak polis koleji ve polis akademilerindeki mevcut eğitim anlayışını eleştirirken, "Sivilleri anlamayan polisler yetiştirildi" değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2014 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kolej ve Akademilere sivilleri anlamayan polisler yetiştirildi

ŞEBNEM HOŞGÖR

Akademi kökenli bazı emniyetçilerin ise Ak Parti grubu ve hükümet nezdinde ziyaretlerde bulunarak düzenlemeye yönelik kaygı ve tepkilerini dile getirdikleri ortaya çıktı.

Hükümetin, Kobani eylemlerinin ardından gündeme getirdiği, kamuoyunda "İç güvenlik paketi" olarak bilinen düzenlemenin TBMM'ye sunulması beklenirken, tasarı kapsamında Polis Koleji ile emniyet teşkilatı için orta ve üst kademe yöneticiler yetiştiren polis akademileri de kapatılacak. Bu çerçevede kapatılan polis koleji öğrencileri Milli eğitim Bakanlığı'na bağlı dengi okullara aktarılacak. Güvenlik Bilimleri Fakültesi polis amir eğitim merkezine dönüştürülecek. Polis akademilerindeki personelin görevine son verilecek. Buradaki öğretim üyeleri YÖK'e yönlendirilecek, öğrenciler ise üniversitelere yerleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber