Milli Saraylar'a ait kafeleri 4 kişilik heyet denetleyecek

MECLİS Başkanlık Divanı, Milli Saraylar'ın Boğaz'a nazır kafe-restoranlarının işletmesinde usulsüzlük ve yandaş kayırmacılığı yapıldığına dönük iddialar üzerine özel bir muhakkik heyetince denetim yapılmasına karar verdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2014 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Saraylar'a ait kafeleri 4 kişilik heyet denetleyecek

Bülent SARIOĞLU

CHP'li üyelerin gündeme getirdikleri belgeler üzerine ön inceleme yaptıran Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 80 liralık "brunch"ın maliyetinin 60 lira, 16 liralık Napoliten soslu spagettinin maliyetinin 14 lira olarak sunulması gibi örnekler karşısında "Meclis'in prestiji, siyasetin itibarı söz konusu" diyerek kapsamlı bir denetim istedi.

Dolmabahçe Sarayı'nın kafesi

İKİ KOLDAN DENETİM

Başkanlık Divanı'nın dünkü toplantısında alınan kararla Dolmabahçe, Beylerbeyi, Yıldız sarayları, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Maslak Kasrı, Aynalı Kavak Kasrı ve Resim Müzesi'ndeki işletmeler mercek altına alındı. Divan kararıyla, Milli Saray işletmelerindeki idari ve mali konular incelenmek üzere "iç ve dış denetim kanalları kullanılarak" tahkikat yapılacak. Denetçiler arasında Sayıştay'dan uzmanların da yer alacağı, ayrıca geçmiş hesapları bu kurumun denetleyeceği belirtildi. Başkanlık Divanı üyelerinden oluşturulan 4 kişilik komisyonca da yerinde inceleme yapılması ve Milli Saray işletmelerinin bundan sonra nasıl değerlendirileceğine yönelik rapor hazırlanması kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber