Melih Gökçek'e hakarete verilen cezanın gerekçesi

Ankara'da Melih Gökçek'e yumurta atan iki kadına tehdit ve hakaret suçlarından 2 yıl 7 ay hapis ceza veren mahkemenin gerekçeleri

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2014 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Melih Gökçek'e hakarete verilen cezanın gerekçesi

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'e kürtajla ilgili sözleri nedeniyle yumurta atan iki kadına "tehdit" ve "hakaret" suçlarından verilen 2 yıl 7'şer aylık hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Mahkeme, gerekçesinde eylem sırasında bir kişinin söylediği iddia edilen "Melih Gökçek hesap verceksin, Ankara'yı sana dar edeceğiz" sözünü suç olarak değerlendirdi. Bu nedenle 2 kadına birden "tehdit" suçundan 1 yıl 8'er aylıklık ceza kesti. Mahkeme, Melih Gökçek'in bir korumasının kadın eylemcilere yönelik "Melih Gökçek benim babam siz ona nasıl yumurta atarsınız, ben onun için gözümü kırpmadan öldürürüm" demesini ise duymazlıktan geldi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; yargı, Üniversiteli Nebiye Merttürk ve Neslihan Uyanık, kürtaj tartışmasında "Anası olacak kişinin kabahatinden çocuğun suçu ne? Anası çeksin, anası kendisini öldürsün" diyen Melih Gökçek'e 2 Haziran 2012'de İzmir Caddesi'nde yumurta attıkları için yargılanıyordu. Mahkeme, 30 Ekim'de sonuçlanan davada, iki sanığa tehdit suçundan 1 yıl 8'er ay, hakaretten 11 ay 20'şer gün hapis cezası vermiş, mala zarar vermeye teşebbüsten ise 500 TL para cezası kesmişti. Mahkeme, hapis cezalarını ise ertelemişti. Yargıç Şahin Kurt, verdiği cezalara ilişkin kararının gerekçesini dün açıkladı. Mahkeme, gerekçesinde sanıkların Gökçek'e yönelik "şerefsiz, adi, hesap verceksin, ankarayı sana dar edeceğiz" şeklindeki sözlerle hakaret ve tehdit suçlarını işlediklerini açıkladı. 'Sana Ankara'yı dar edeceğiz, hesap vereceksin' şeklindeki sözler tehdit niteliğinde sayılan TCK'nin 106. madddesinde açıklanan bir suç olup sanıkların sözleri söyledikleri tanık beyanlarıyla sabittir" değerlendirmesini yaptı.

Ceketi kirletmeye çalıştılar

Sanıklara kamu malına zarar vermeye teşebbüs suçundan verilen 500 TL'nin de gerekçesini anlatan mahkeme, "Her ne kadar yumurtalardan birkaçı katılana isabet etmişse de bunun elbisesinin kirlenmesine yol açıp açmadığı hususunda bir kanıt bulunmadığı, dolayısıyla eylemin (mala zarar verme suçu) teşebbüs aşamasında kaldığı kabul edilmiştir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber