Bankada avuç içi dönemi

Avuç içi damar tanıma teknolojisi SGK'dan sonra bankalarda da kullanılmaya başlandı. 24 bin çalışanıyla Garanti Bankası da sistemi aldı. Böylece banka çalışanlarına sıkı denetim gelecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Kasım 2014 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bankada avuç içi dönemi

TİMUR SIRT

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hastanelerde kaçakları yakalamak için kurduğu avuç içi damar tanıma güvenlik teknolojisi (PalmSecure) artık Garanti Bankası'nın 24 bin çalışanı tarafından da kullanılıyor. Fujitsu'nun kurduğu sistemle banka çalışanları tek şifreyle kolay giriş yaparak, işlemlerin tekrarını önlüyor. Ayrıca yeni teknoloji banka çalışanlarına da hız kazandırıyor. Üstelik uygulama sayesinde işlemin güvenli yapılması sağlanıyor. Biometrik tanıma teknolojisi arasında en güvenli yöntemlerden biri olarak kullanılan avuç içi tanıma teknolojisini, devlet kurumları, hastaneler, bankalar gibi hassas güvenliğe sahip kuruluşlar tercih ediyor.

TOPLAM 16 MİLYON KAYIT

Türkiye'de bin 819 özel ve üniversite hastanesi bulunduğunu ifade eden Fujitsu Türkiye Başkanı Ali Kançal, sistem hakkında şu bilgiyi verdi: "Bin 400'den fazla hastanede 5 bin 500'ün üzerinde Fujitsu Avuç İçi Tanıma Güvenlik cihazı ile bilgi aktarımı yapılıyor. Eylül sonu itibarıyla 16 milyondan fazla kayıt ve 90 milyondan fazla doğrulama gerçekleşti."

KAYIPLARI ÖNLÜYOR

Danıştay'ınNisan 2014'te aldığı karar sonucu SGK'nın yürürlüğe koyduğu biyometrik kimlik doğrulama sisteminin kullanımı durduruldu. Ancak, birçok hastane sistemi kullanmaya devam ediyor. 1 yıla yakın süredir özel hastanelerde kullanımı devam eden Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin, kayıp ve kaçakların önlenmesinde SGK'ya yüzde 10 tasarruf sağladığı tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber