Böcek ekibini gizleme çabası deşifre oldu

Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı yerleştiren ekibin izlerini gizleme çabası deşifre oldu. Şüpheli E.Ç'nin Cobham-Spectronic'in Ankara'daki distribütörünü aşıp, Fransa'dan 'böcek' alma girişiminin son anda engellendiği ortaya çıktı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Kasım 2014 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Böcek ekibini gizleme çabası deşifre oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde konutuna ve çalışma ofisine yerleştirilen 'Loke 3 tx' ses aktarım cihazını almak için ATH Savunma ve Güvenlik Şirketi aracılığıyla Danimarka'ya giden şüpheli E.Ç'nin, böceklerin kim tarafından ve nereden alındığının deşifre olmaması için birkaç kez emniyet ile Danimarka'daki firma arasında irtibatı sağlayan ATH isimli firmayı bypass ederek Fransa'dan cihaz almaya çalıştığı ortaya çıktı. Ancak bu talebi şirket, 'Ankara'da distribütörümüz var, oradan almanız gerekir' diyerek reddetti. Dinleme cihazlarının üzerindeki marka ve seri numaralarından, nereden alındığı ve kime fatura edildiği gibi detaylar ortaya çıkarılabiliyor.

BÖCEK FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde konutuna ve çalışma ofisine böcek yerleştirerek dinleyen 13 şüpheliyle ilgili Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianame, paralel ihaneti ortaya çıkarmaya devam ediyor. Danimarka'daki Cobham-Spectronic firması yetkilisi Danial Krebs, iddianamede yer alan ifadesi, paralel yapının oyununu gözler önüne serdi. İfadeye göre, şüpheli polislerden E.Ç, 2011 yılının Temmuz ayında Danimarka'ya giderek böceklerin satıldığı fabrikayı ziyaret etti. Ç., fabrikada 'Loke 3 tx' ses aktarım cihazı almak istediği söyledi.

8 DİNLEME CİHAZI SİPARİŞ ETTİ

Ancak dinleme cihazlarının hepsini üzerinde taşıyamayacağı için emniyet ile söz konusu firma ile irtibatı sağlayan ATH Savunma ve Güvenlik Şirketi üzerinden kendilerine teslim edilmesini istedi. Danimarka'daki firmadan bu şekilde 8 'Loke 3 tx' ses aktarım cihaz İstihbarat Daire Başkanlığı'na satıldı. Danimarka'dan 8 adet böcek sipariş eden Ç., bununla da yetinmeyerek başka bir oyunun peşine düştü.

FRANSA HESABI BOŞA ÇIKTI

Danimarka'dan siparişi verilen böceklerin ATH firması üzerinden alınmasının kendileri açısından tehlikeli olacağını gören Ç., söz konusu aracı firmayı devre dışı bırakmaya karar verdi. Ç., aracı firma olan ATH'yi bypass ederek, Danimarka'daki firmanın Fransa'daki distribütörüne ulaştı.

Telekulakçının oyunu tutmadı

Firmanın Fransa'daki distribütörüyle görüşen Ç., Loke 3 tx dinleme cihazı almak istediğini bildirdi. Ancak Ç.'nin bu teması Danimarka'daki firma yetkililerince öğrenildi. Ç.'nin Fransa üzerinden dinleme cihazı almasına firma yetkilisi Danial Krebs engel oldu ve Türkiye'ye yapılan satışların sadece distribütör ATH üzerinden gerçekleşebileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber