Köşk, kamu kurumlarını personel politikalarından dolayı uyardı.

Haber Giriş : 08 Temmuz 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DDK KOSGEB'e alınan 212 kişiden 129'unun usulsüz olduğunu tespit etti

CUMHURBAŞKANLIĞI'NA bağlı Devlet Denetleme Kurulu (DDK), kurum ve kuruluşları, işe alınan personel ve uzmanlar konusunda uyardı. Eylem ve işlemlerini araştırdığı kurumlarda usulsüz eleman alımları saptayan kurul, bazı yerlerde cinsiyet ayrımı yapıldığını ve şartlara uygun olmayan elemanların göreve getirildiğini belirledi.

DDK'nın tespitlerinden bazıları şöyle: KOSGEB'de, 2000-2004 yılları arasında dört uzmanlık sınavı yapıldı ve 212 uzman ve uzman yardımcısı atandı. Bu sınavlardan sadece birinin kurallara uygun olduğu vurgulanırken, şu tespit dikkat çekti: ?Yönetmelik kurallarına uyulmadan ataması yapılan 129 kişinin 91'i 2004 yılında uzmanlığa atanmış olup, bunlardan 71'i Kuruma 2003 ve 2004 yıllarında; ?idari görevli?, ?teknik görevli? ya da ?muhasebeci? unvanlarıyla alınanlardan oluşmaktadır.?

Vakıflara da uyarı

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında ise 3 bin kişinin çalıştığı ancak nesnel bir personel politikası bulunmadığı kaydedildi. Raporda, ?Aynı işi yapan personel arasında ücret farklılıkları vardır? denildi. Vakıflarda müdürlüğün sadece unvan olarak verildiği ifade edilirken, projeleri düzenli bir şekilde yapacak eleman, donanım ve araç altyapısı da bulunmadığı kaydedildi. Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) ise 1990'lı yılların başında sekiz bine yakın personel çalışırken, bu sayının 2005 yılında dört binin altına düştüğü belirlendi. Özellikle hububat alım dönemlerinde personele gereksinim duyulduğu kaydedilirken, müşavir ve uzman kadrolarına dikkat çekildi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber