Emekli öğretmenler müzeleri indirimli gezemiyor

Emekli öğretmenler ile öğretim görevlileri müzeleri indirimli gezemiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Kasım 2014 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli öğretmenler müzeleri indirimli gezemiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve örenyerlerinin ziyaret usul ve esasları ile müze ve örenyerlerinin ziyaretine olanak sağlayan araçlara ilişkin düzenlemeleri içeren Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge ile belirlenmektedir.

Bu yönerge hükümlerine göre öğretmenlere Müzekart fiyatı üzerinden % 50 indirim uygulanmaktadır.

Fakat; "Müze ve Örenyeri Giriş Kartları Alımı ve Kullanımı" başlıklı 8. maddesi 3. fıkrasındaki; "8.3- Milli Eğitim Bakanlığı ile özel ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenler, 18 yaşın üzerindeki öğrenciler ve yönergenin 8. maddesinin 8.2 fıkrasında belirtilenlere Müzekart fiyatı üzerinden % 50 indirim uygulanır (Emekli Öğretmenler, Özel Dershane Öğretmenleri ile Üniversite Öğretim üye/görevlilerine bu madde hükmü uygulanmaz)." hükümlerine göre Emekli Öğretmenler ile Ünüversite öğretim üyeleri indirim hakkında faydalanamamaktadır.

Bu Yönerge T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünün 26/02/2014 tarih ve 49 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile belirlendiğinden Yönetim Kurulunun emekli öğretmenleri ve Ünüversite Öğretim görevlilerin de indirim kapsamına alması için yönergede değişiklik yapması beklenmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber